Piept de pui marinat la gratar din: piept de pui, usturoi, sare, zahar, mustar, otet, suc de lime, suc de lamaie, ulei, piper. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui […]
Hamburger de vita cu dovlecei
PrinteazaHamburger de vita cu dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine, dovlecei, ulei, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 350 g carne tocată de vită
- 4 felii de mozzarella
- 4 felii de pâine toast
- 2 dovlecei mari
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Hamburger de vita cu dovlecei: Frământă carnea tocată într-un castron, pune sare, piper, după gust, şi uleiul de măsline; adaugă usturoiul tocat mărunt şi amestecă.
Spală şi curăţă dovleceii de coajă, taie-i felii subţiri, pe lungime, presară-i cu puţină sare şi frige-i pe grătarul încins.
Decupează din pâine discuri şi rumeneste-le putin pe grătar.
Formează hamburgerii ajutându-te de un cilindru metalic; presează carnea cu o lingură, ca să nu rămână goluri de aer.
Taie mozzarella discuri mici.
Pune hamburgerii pe grătar şi, după ce i-ai întors prima oară, aşază deasupra fiecăruia câte o bucată de mozzarella.
Pune pe farfurii câte o felie de pâine, acoperă cu felii de dovlecel fript si aşază deasupra hamburgerii.
Pofta buna!
Castraveți murați de vară – reteta simpla si gustoasa
Castraveți Murați de Vară din: castraveti proaspeti, usturoi, apa, otet alb, sare, zahar, boabe de piper negru, seminte de mustar, frunza de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg de castraveți proaspeți 2-3 căței de usturoi 1 litru de apă 250 ml de oțet alb (6% aciditate) 2 linguri de sare 1 lingură de zahăr 1 linguriță […]