Hamburgeri cu cartofi, sunca si ridichi
PrinteazaHamburgeri cu cartofi, sunca si ridichi din: cartofi noi mari, sare, chimen, foi de dafin, ridichi, lăptucă, salată creată, ceapă verde, brânză de vaci, lapte, usturoi, şuncă, unt.
- 4 cartofi noi mari (a 250 g fiecare)
- sare
- 1 linguriţă chimen
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură ridichi
- 4 frunze de lăptucă
- 4 frunze de salată creată
- 1 legătură de codiţe de ceapă verde
- 200 g brânză de vaci
- 4 linguri lapte
- 1 căţel de usturoi
- 8 felii de şuncă slabă (250 g)
- unt
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi fierbi în apă cu sare, chimen şi dafin. Cureţi ridichile, le speli şi le tai felii.
Salata spălată o rupi în bucăţi potrivite, iar codiţele de ceapă verde le tai rondele.
Amesteci brânza de vaci cu laptele, cu usturoiul presat, codiţele de ceapă verde, sare şi piper.
Scurgi cartofii, îi ţii puţin sub jetul de apă rece (ca să nu se sfărâme), îi tai în două pe lung şi îi ungi cu unt.
Pe jumătăţile de jos pui un strat de salată, câte 2 felii de şuncă şi ridichi, iar deasupra câte o lingură de sos de brânză.
Acoperi cu jumătăţile de cartofi rămase şi serveşti hamburgerii cu restul de sos.
Hamburgeri cu cartofi, sunca si ridichi
Pofta buna!