Hering marinat cu migdale
PrinteazaHering marinat cu migdale din: hering, marar, apa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, piper, boabe de ienibahar, cartofi, unt, ceapa, usturoi, migdale, sumac, ulei de masline, suc de lamaie, ceapa verde, piper, sare.
- 5 bucati hering, curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12 ore pentru a elimina excesul de sare
- marar
- 1 cana cu apa
- 1 cana de otet de mere
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita seminte de mustar
- 12 boabe de piper negru
- 12 boabe de ienibahar
- 4 cartofi, curatati, fierti si taiati bucati
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa, tocata
- 1-2 catei de usturoi
- 1 lingura de migdale, tocate
- 1 ½ linguri sumac
- 1 ½ linguri de ulei de masline
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 1-2 cepe verzi, tocate
- piper cayenne
- sare si piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun toate ingredientele cu exceptia heringului timp de 5 minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca.
Intr-un borcan asezati hering-ul portionat si dupa ce s-a racit adaugati marinata si puneti capacul. Pastrati la rece cel putin 3 zile inainte de servire.
Intr-o tigaie la foc mediu, se topeste untul si se gateste ceapa cateva minute. Se adauga usturoiul, migdalele si sumacul. Se amesteca usor si se opreste focul.
Se amesteca cartofii cu ulei de masline si suc de lamaie. Se asezoneaza dupa gust, adaugati amestecul de ceapa, ceapa verde si se amesteca usor pentru a nu se zdrobi cartofii.
Pofta buna!