Homar cu porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb din conserva, ceapa, ceapa de tuns, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 2 homari de 800-900 g, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin […]

retete

Languste Thermidor

Languste Thermidor din: languste fierte, sos de smantana, vin xeres sec, mustar iute, piper de Cayenne, sos de Worcester, unt, faina, lapte dulce si smantana.   Ingrediente: 4 languste mijlocii fierte 700 ml sos de smântână vin xeres sec o linguriţă cu muştar iute piper de Cayenne 2 linguri sos de Worcester Pentru sosul de […]

Homar prajit cu ierburi aromatice

Homar prajit cu oregano si busuioc

Homar prajit cu oregano si busuioc din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice. Ingrediente: 6-8 cozi de homar 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 4 linguri ulei de măsline 1/2 oregano fărâmiţat 1/2 lingurita busuioc tocat 50 g unt sau […]

Homari Newburg

Medalion de homar cu maioneza de iaurt si lamaie

Medalion de homar cu maioneza de iaurt si lamaie din: homar viu, ceapa, morcov, telina Apio, otet alb, valeriană, sare Maldon, sare, iaurt, suc de lămâie, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 homar viu 1/2 ceapă 1/2 morcov 1 tulpină de ţelină Apio oţet alb 100 g de valeriană sare Maldon sare Pentru maioneza de iaurt: 100 g de iaurt 30 g […]

Salata de homar

Homar cu fructe si legume

Homar cu fructe si legume din: homar, telina, morcov, mar, broccoli, capsune, ulei, coacaze, otet de mere, sare grunjoasa, zahar, lamaie, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente:  800g de homar 100g tulpini de ţelină 100g de morcov 1 măr verde 1 avocado câteva bucheţele de broccoli 100g de căpşune 10 ml ulei 50g de […]

Reteta zilei: Paste cu branza, creveti si homar

Paste cu branza, creveti si homar din: paste, unt, faina, lapte, branza gruyere, branza cheddar, sare, piper, nucsoara, piper cayenne, homar, pesmet, arpagic.   Ingrediente: 250gr paste 4 linguri de unt 3 linguri de faina 2 cani de lapte 180gr branza gruyere, maruntita 120gr branza cheddar, maruntita 1/2 lingurita de sare 1 1/2 lingurita piper […]

Homar cu curry

Reteta zilei: Homar cu aroma de curry

Homar cu aroma de curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi, ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry.   Ingrediente: 2 homari 1/2 lingurita de sare 1 rosie 1 lingura condimente, dupa preferinta 1/4 lingurita chimen 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 crengute de cimbru 1/4 lingurita piper negru 1-2 […]

Homar fiert cu sos de lamaie

Homar fiert cu sos de lamaie din: homar, telina, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un homar mare o crenguţă de ţelină trei sferturi de cană cu ulei de măsline două lămâi mari, suculente sare şi piper alb, după gust   Mod de preparare: Homarul se spală şi se astupă cu o bucăţică de […]

Homar umplut

Homar umplut cu sos alb

Homar umplut cu sos alb din: homari, ulei de masline, vin, supa de peste, ceapa, tarhon, galbenusuri, smantana, faina de mustar, sherry, sare, piper, unt, faina, supa de peste, lapte, nucsoara. Ingrediente: 2 homari nefierti 2/3 cana ulei de masline 2/3 cana vin alb sec 1 cana supa de peste sau pui 2-3 linguri ceapa […]

Cioppino (video)

Cioppino din: homar, creveti, peste, scoici, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii in bulion, vin rosu, suc de rosii, supa de peste, foi de dafin, patrunjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos tabasco. Ingrediente: 1 homar fiert sau 1 crab mare (de circa 1 kg) 1 kg creveti mari, decorticati 1,5 kg peste marin […]

Homari la grătar

Dacă folosiţi homari vii, în ciuda „cutumei” de a-i arunca în apă clocotită, apelaţi la o metodă mult mai umană de a-i omorî – băgaţi-i în congelator până îngheaţă complet şi abia apoi preparaţi-i (decongelaţi). Alegeţi homari cu greutatea de 750 g – 1 kg. Puneţi la fiert cca 1 l apă. Când clocoteşte, puneţi […]

Cum se prepara Sandwichuri cu homar (video)

Cum se prepara Sandwichuri cu homar. Termenul “sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, un om de stat englez din secolul al XVIII-lea. Se spune că el a fost pasionat de jocurile de cărți și a cerut bucăți de carne între două felii de pâine, astfel încât să poată mânca fără […]

Homar prajit cu ierburi aromatice

Homar cu ciuperci si smantana

Homar cu ciuperci si smantana din: homar, ciuperci, ceapa, smantana, mustar, cognac, unt, patrunjel, salata frise, salata lollo rossa, salata ridichi, chilli, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.   Ingrediente: 0,5 kg homar 0,1 ciuperci champignon (cubulete mici) 0,03 ceapa taiata 0,05 ml smantana grasa 0,02 kg mustar 0,02 ml cognac 0,02 […]

Placinta de homar

Placinta de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina, lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou. Ingrediente: 2 linguri unt fara sare 3/4 ceapa taiata cubulete 1 morcov facut cubulete 3/4 cana porumb congelat 1 – 3/4 cana mazare congelata 3/4 cana faina 1 cana lapte […]

Despre Homari

Despre Homari. Astăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la […]

Homari Newburg

Homari Newburg

Homari Newburg din: unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o lingură de coniac     Mod de preparare: Homari Newburg: Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea […]

Bisque de homar

Bisque de homar

Bisque de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari. Bisque […]

Homar in sos de lamaie

Homar in sos de lamaie

Homar cu sos de lamaie, ulei de masline, lamai, sare, piper alb, busuioc, telina.   Ingrediente: 1 homar mare, proas­păt 1 tulpină de ţelină 1 cană cu ulei de măsline 2 lămâi mari zeama de la o lămâie sare piper alb busuioc   Mod de preparare: Se spală homarul şi se astupă cu o bucată […]

Cozi de raci cu ciuperci

Cum se prepara Taitei cu homar (video)

O reteta video despre cum se prepara taitei cu homar:   Ingrediente: 650g homar viu 2 linguri ulei de arahide 5 catei de usturoi, zdrobiti bucata de 2.5cm ghimbir proaspat, taiat marunt 4 linguri sos de fasole verde 4 linguri sos de soia light 2 linguri vin de orez 350g taitei galbeni shi din grau […]

Languste

O reteta delicioasa de languste din: cozi de langusta, hasme, usturoi, fenicul, rosii, pasta de tomate, sherry, concentrat cu aroma de peste, smantana, ulei de masline, unt, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6 cozi de langustă, congelate 2 haşme 1 căţel de usturoi 1 bulb de fenicul 3 roşii 1 lin­gură pastă de tomate 200 […]

Homar cu porumb

Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

Salata de homar cu fenicul si maioneza cu portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa, foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie, sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar.   Ingrediente: pentru salată: 3 homari (500-600 g fiecare) 3 bulbi de fenicul pentru supa […]

Ravioli cu ricotta şi lămaie

Ravioli cu homar si trufe

Ravioli cu homar si trufe din: foi de lasagna, monari, trufa, unt, ceapa alba, concentrat de supa de peste, smantana, tarhon, sare si piper macinat. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 3 homari mici 1 trufă mică 30 g unt 2 cepe albe mici 1 plic concentrat de supă de peşte 200 ml smântână lichidă […]

Langusta

O reteta simpla de langusta din: langusta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si ote. Ingrediente: 500 g langustă 1 ceşcuţă ulei de măsline zeama de la 2 lămâi mari sare şi piper, după gust 2 linguri oţet   Mod de preparare: Langustele se spală bine şi se pun în apă fiartă cu […]

Homar cu porumb

Salata de homar

Salata de homar din: salata creata, homar, piper, radacina de telina, sofran, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: trei feluri de salată creaţă 35 g homar sare piper negru zdrobit 10 g rădăcină de ţelină şofran ulei de măsline vin alb     Mod de preparare: Salata de homar: Homarul se fierbe. Ţelina se […]

Homari cu marinată

Homari cu marinată Ingrediente:   800g -1 kg de homari (languste italiene) cruzi, ca să fie cel puţin 4 de persoană 25 cl de ulei de măsline zeamă de la 3 lămâi 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt o legătură de pătrunjel tocat 4 roşii mari 1 castravete 1 cicoare de grădină 1 andivă sare piper […]

Homar

Homar din: homari, ceapa, usturoi, patrunjel, ardei iute, mustar, pasta de rosii, coniac, ulei, unt, vin alb. Ingrediente: 3 homari 10 cepe eşalote 3 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel un vârf de ardei iute (de preferat de Cayenne) o lingură de muştar 50 g pastă de roşii 100 ml coniac 4 linguri de […]

Langusta a la Parisienne

Langusta a la Parisienne din: languste, rosii, smantana, aspic de peste, suc de lamaie, maioneza, chimen, marar, piper, sare. Ingrediente: doua languste 5 rosii 200 g smantana 125 g aspic de peste 5 linguri suc lamaie 250 g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de piper boabe sare piper alb […]