Icre Negre pe Felii de Castravete

Icre Negre pe Felii de Castravete: Icrele negre, cunoscute și sub numele de caviar, sunt un deliciu culinar apreciat la nivel mondial pentru textura lor fină și gustul rafinat. Această rețetă simplă și sofisticată combină icrele negre cu felii crocante de castravete, creând un aperitiv elegant și ușor de preparat, perfect pentru orice ocazie specială […]

Salată de icre de somon

Salată de icre de somon – este un preparat sofisticat și elegant, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții cu un aperitiv deosebit. Icrele de somon, cu textura lor delicată și gustul rafinat, sunt perfect completate de ingredientele alese pentru a crea o salată fină și savuroasă. Această rețetă necesită atenție și delicatețe […]

Salată de icre de cod

Salată de icre de cod – un preparat tradițional și elegant, perfect pentru a impresiona oaspeții cu un aperitiv rafinat. Această rețetă combină icrele de cod, cunoscute pentru textura lor delicată și gustul subtil, cu ingrediente simple pentru a crea o salată fină și savuroasă. Prepararea acestui fel de mâncare necesită atenție și delicatețe, dar […]

Icre de stiuca cu ceapa

Icre de stiuca cu ceapa

Icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă rosie   Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se […]

Icre grecesti

Icre grecesti din: icre, cartof, ceapa, ulei, lamaie. Ingrediente: 100 g icre de crap 300 g cartof fiert o ceapă mică 200 ml ulei suc de lămâie   Mod de preparare: Se pun icrele, cartofii şi ceapa într-un blender. Se mixează şi apoi se continuă mixarea turnând uleiul în fir subţire. Se adaugă şi sucul […]

Icre de stiuca cu ceapa

Salata de icre de stiuca cu ceapa

Salata de icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă   Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că […]

Icre de crap cu ceapa

Icre de crap cu ceapa din: icre de crap, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre sărate de crap zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel       Mod de preparare: Intr-un vas se pun icrele şi se începe mixarea pentru a le desface. După 3 minute, se începe […]

Icre simple de crap

Icre simple de crap

Icre simple de crap din: icre de crap, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre de crap zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel     Mod de preparare: Se mixeaza icrele. După 3 minute, se începe adăugarea uleiului în fir subţire şi se mixează alte 5 minute. Se pune apoi suc […]

Icre simple de crap

Reteta simpla de icre

Reteta simpla de icre din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare. Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie apă minerală   Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi într-un castron, la rece, cel puţin 24 […]

Salata tarama cu pita de casa

Icre de crap

Icre de crap din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare. Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie 2 felii pâine albă, înmuiate în lapte apă minerală   Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi […]

Aperitiv cu somon si caviar

Icre negre aromate

Icre negre aromate din: icre, lamaie, patrunjel, paine, ulei.   Ingrediente: 100 g icre negre 1/2 lămâie frunze de pătrunjel felii subţiri de pâine 1 lingură cu ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiaţi 1/2 franzelă mai veche în felii foarte subţiri, prăjiţi-le în ulei numai pe o parte si asezaţi-le în cerc pe un […]

Caviar de pastrav

Caviar de pastrav

Caviar de pastrav: Din icrele proaspete de păstrăv, fântânei, coregon (atenţie: nu şi de mreană deoarece sunt toxice) se poate obţine foarte uşor caviarul. Icrele proaspăt scoase după eviscerare se spală foarte bine şi se pun într-un recipient cu apă rece. Apoi se adaugă sare în proporţie de 1:10 şi totul se lasă peste noapte […]

Salata tarama cu pita de casa

Salata de icre de crap

Salata de icre de crap din: icre, ulei, lamaie, gris, sare, ceapa, apa minerala. Ingrediente: 150 g icre de crap 1 ceaşcă ulei (cca 250 ml) zeama stoarsă de la o lămâie sare 1 ceapă 2-3 linguri gris fiert şi răcit 2-3 linguri apă minerală   Mod de preparare: Speli icrele cu atenţie, le cureţi […]

Salata de icre negre

Icre negre pe felii de bagheta

Icre negre pe felii de bagheta din: icre, lamaie, patrunjel, paine, ulei. Ingrediente: 100 g icre negre 1/2 lămâie frunze de pătrunjel felii subţiri de pâine 1 lingură cu ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiaţi 1/2 franzelă mai veche în felii foarte subţiri, prăjiţi-le în ulei numai pe o parte si asezaţi-le în […]

Tarte picante cu spanac şi brânză

Salata de icre de stiuca

Salata de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă opţional: o ceapă   Mod de preparare: Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap. Singura deosebire a […]

Salata din icre de crap

Salata din icre de crap din: icre proaspete, ulei, lamaie, paine, ceapa.   Ingrediente: 2-3 linguri de icre (proaspete sau sărate) 2-3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii pâine – franzelă opţional: 1 ceapă   Mod de preparare: Salata din icre de crap: Icrele proaspete se curăţă de pieliţe, se sărează şi […]

Icre simple de crap

Icre de crap sarate – tarama

Icre de crap sarate – tarama din: icre, untdelemn, lamaie, ceapa, masline, paine, lapte. Ingrediente: 200 g icre un pahar untdelemn lămâie o ceapă mică măsline o felie pâine înmuiată în lapte   Mod de preparare: Se amestecă bine icrele cu o felie de pâinie, înmuiată în lapte şi stoarsă, până când totul se face […]

Icre de fasole

Icre de fasole alba

Icre de fasole alba din: fasole, ulei, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole albă ulei ceapă zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Icre de fasole alba: Fasolea se fierbe în apă caldă cu sare şi după ce dă în clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert. […]

Salata tarama cu pita de casa

Salata de icre cu miez de paine

Salata de icre cu miez de paine din: icre, miez de paine, ceapa, ulei, lamaie. Ingrediente: 100 g icre miez de pâine 1 ceapă ulei zeamă de lămâie Mod de preparare: Icrele se curăţă de pieliţă şi se freacă cu zeamă de lămâie. Se adaugă uleiul puţin câte puţin, amestecându-se mereu, şi miezul de pâine […]

Icre de conopida

Icre de conopida cu lamaie

Icre de conopida cu lamaie din: griş, conopidă fiar­tă, ulei, sare, zeamă de lămâie, ceapă, apă. Ingrediente: 3 linguri griş 500 g conopidă fiar­tă ulei sare zeamă de lămâie 1 ceapă mare 300 ml apă Mod de preparare: Se fierbe grisul în apă clocotită, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Sepa­rat, se fierbe […]

Somon cu salată de ţelină

File de somon cu icre de Manciuria

File de somon cu icre de Manciuria din: somon, kiwi, unt, icre de Manciuria, miere. Ingrediente: 800 g file de somon 200 g kiwi 100 g unt 200 g icre de Manciuria 200 g miere   Mod de preparare: Fileurile de somon se porţionează, se spală, se sărează şi se prăjesc în unt încins. Peştele […]

Caviar

Caviar

Caviar – Una dintre mancarurile de lux pretuite in intreaga lume este caviarul, care pentru multi constituie o experienta culinara unica in viata. Cum sturionul a devenit o specie marina pe cale de disparitie, pretul caviarului – care, de altfel, a fost mereu foarte ridicat – a crescut si mai mult in ultimii ani din […]

Icre la cuptor

Icre la cuptor Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4 legături mărar   Mod de preparare: Icre la cuptor: Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în 5-6 linguri de ulei, adaugi pasta de tomate, apoi […]