Inghetata aromata de nectarine

Printeaza

Inghetata aromata de nectarine din: nectarine, zahar pudra, smantana, lapte dulce pasteurizat, esenta de migdale, galbenusuri, frunze de menta, ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 500 g nectarine bine coapte
  • 150 g zahar pudra
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 150 g lapte dulce pasteurizat
  • 2 linguri esenta de migdale
  • 4 galbenusuri proaspete
  • frunze de menta si bete de ciocolata pentru decor

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi îşi dublează volumul, apoi torni în fir subţire laptele călduţ.

Pui crăticioara la bain-marie şi amesteci energic, până se îngroaşă, fără să fiarbă, lei vasul de pe sursa de căldură şi răceşti crema.

Păstrezi o nectarină pentru decor, iar restul le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi în blender.

Baţi smântână spumă tare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Amesteci piureul de fructe cu crema de ouă răcită, esenţa de migdale şi smântână bătută spumă tare.

După ce ai omogenizat crema, o pui într-un reci­pient de plastic sau de metal, pe care îl acoperi cu folie de plastic sau cu un capac.

Păstrezi recipientul în congelator timp de 4 ore. Din oră în oră, scoţi vasul, amesteci îngheţata, folo­sind o spatulă, începând de pe margine, unde se formează cel mai devreme acele de gheaţă.

Serveşti îngheţata deco­rată cu felii de nectarină proaspătă şi cu frunze de mentă.

Poţi să completezi decorul cu beţişoare de ciocolată.

 

Inghetata aromata de nectarine

Inghetata_aromata_de_nectarine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.