Ingheţată de caise cu mascarpone
PrinteazaO reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone.
- 500 g caise coapte
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 400 g mascarpone
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele, până când se îngroaşă crema. Stingi focul şi încorpo¬rezi zahărul vanilat, apoi laşi compoziţia să se răcească.
Intre timp, alegi fructe bine coapte, pe care le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure. In crema răcită, încorporezi treptat mascarpone şi piureul de caise, amestecând cu telul.
Torni amestecul într-un vas de plastic, îl acoperi cu folie de plastic şi îl introduci în congelator, pentru 4 ore. Serveşti îngheţata fie în cornete, fie în cupe, decorată cu fructe.
Ingheţată de caise cu mascarpone
Pofta buna!