Ingheţată cu ciocolată si fructe
PrinteazaO reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj, unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra, lichior de fructe, ulei si portocale.
- 140 g ciocolata de menaj
- 20 g unt
- 200 g miez de nuca
- 6 galbenusuri
- 400 ml frisca
- 150 g zahar
- 1 lingura lapte
- 140 g zahar pudra
- 2 linguri lichior de fructe
- 1/2 lingura ulei
- 1 portocale
Mod de preparare:
Cureţi portocala de coajă, apoi tai jumătate din coajă cubuleţe şi o laşi la înmuiat în lichiorul de fructe. Prăjeşti nuca în cuptor şi o laşi să se răcească. Topeşti zahărul cu 4 linguri de apă, apoi adaugi nuca prăjită, amesteci şi răstorni totul pe o farfurie unsă cu ulei.
După ce s-a răcit, sfărâmi jumătate din nucile caramelizate. Ungi o formă cu unt şi o dai la frigider până e gata compoziţia. Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Fierbi la bain-marie laptele cu 2 linguri de frişcă lichidă, adaugi ciocolata topită, untul, amesteci şi, când s-a omogenizat, dai compoziţia deoparte.
Topeşti la foc mic zahărul pudră în 100 ml apă, timp de 5 minute, lei vasul de pe foc, laşi siropul să se răcească , apoi îl torni în fir subţire peste gălbenuşuri, amestecând repede. Pui compoziţia pe baie de aburi şi o baţi spumă, până îşi măreşte volumul, lei compoziţia de pe foc, o baţi în continuare până se răceşte, apoi adaugi treptat compoziţia de ciocolată, nucile caramelizate fărâmiţate, coaja de portocală cu tot cu lichior şi frişcă.
In tot acest timp, baţi compoziţia continuu. Torni totul în forma de chec şi o dai la rece pentru 12 ore. A doua zi o răstorni şi o decorezi cu nucile caramelizate rămase, coaja de portocală şi cu frişca rămasă, bătută.
Ingheţată cu ciocolată si fructe
Pofta buna!