Inghetata de coacaze rosii
PrinteazaO reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri, smantana si zahar.
- 100 g coacaze rosii
- 2 galbenusuri
- 50 g smantana
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Speli fructele, iei boabele de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se înmoaie. Le treci apoi prin sită şi laşi piureul obţinut să se răcească. Freci gălbenuşurile pe baie de aburi până se îngroaşă, apoi dai compoziţia deoparte şi o laşi până se răceşte.
Când e rece, amesteci crema de gălbenuşuri cu piureul de fructe şi cu smântână îndulcită cu cele zahărul. Dai îngheţata la congelator pentru 6 ore. O pui în cupe şi o decorezi cu coacăze proaspete.
Inghetata de coacaze rosii
Pofta buna!