Ingheţată cu branză dulce şi căpşune
PrinteazaO reteta de ingheatata cu branza dulce si capsune din: branza dulce, smantana, zahar si capsune.
- 250 g brânză dulce
- 150 g smântână
- 150 g zahăr
- 400 g căpşune
Mod de preparare:
Speli şi cureţi căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi prin sită sau în blender.
Baţi smântână cu 50 g zahăr. Amesteci piureul de fructe cu zahărul rămas, până se dizolvă, apoi adaugi brânza şi smântână bătută şi omogenizezi folosind mişcări lente.
Torni compoziţia într-un vas, o acoperi cu folie de plastic şi introduci vasul în congelator, pentru 3 ore. Serveşti îngheţata decorată cu fructele păstrate şi, dacă doreşti, cu un topping de ciocolată sau căpşune.
Pentru a prepara un topping de ciocolată adecvat acestei îngheţate, topeşte la bain-marie 100 g ciocolată amăruie cu 1 linguriţă zahăr vanilat şi 150 ml frişcă lichidă. Toarnă-l călduţ peste îngheţată.
Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune
Poftă bună!