Inghetata de hibiscus din: flori de hibiscus, apa, frisca, revent. Ingrediente: flori de hibiscus 200 ml apa 250 g tije de revent 500 ml frisca Mod de preparare: Se aşază o mână de flori de hibiscus uscate în 200 ml apă; se dau 2-3 clocote, apoi se stinge focul, se acoperă vasul şi se […]
Inghetata cu fructe de padure – Delicioasa si Gustoasa
PrinteazaInghetata cu fructe de padure din: zmeura, afine, mure, iaurt, miere, frunze de menta.
- 400 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
- 400 g iaurt
- 4-5 linguri miere
- cateva frunzulite de menta pentru decor
Mod de preparare:
Speli fructele şi le cureţi de codiţe. Păstrezi câteva fructe întregi pentru a decora porţiile, iar restul le laşi să se scurgă în strecurătoare, după care le pasezi în blender sau în robotul de bucătărie, până obţii un piure fin.
Dacă doreşti, poţi să pasezi numai jumătate dintre fructe, iar restul să le laşi întregi, dar şi acestea se vor zdrobi puţin, în momentul omogenizării.
Amesteci piureul cu iaurtul şi mierea. După ce ai omogenizat crema, o torni într-o caserolă şi o introduci în congelator pentru cel puţin 4 ore.
La interval de 30 de minute, scoţi caserola şi, cu ajutorul unei furculiţe, desprinzi îngheţata de pe marginile vasului şi amesteci bine cu furculiţa, pentru a sparge cristalele formate. Repeţi procedeul de 3 ori.
Serveşti îngheţata în boluri, decorată cu frunzuliţe de mentă şi cu fructele păstrate.
Inghetata cu fructe de padure
Pofta buna!
poate iti place si:
Inghetata de casa cu ciocolata
Inghetata de casa cu ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua. Ingrediente: 100 g ciocolată 50 g unt 50 g zahăr 3 ouă Mod de preparare: Untul şi ciocolata ruptă bucăţi se pun la topit. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Se adaugă ciocolata topită şi se amestecă. Se bat albuşurile […]
Inghetata de casa cu menta din: oua, lapte, menta, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 10 crenguţe de mentă 100 g ciocolată neagră câteva picături esenţă de vanilie câteva picături colorant verde Mod de preparare: Laptele şi esenţa de vanilie se pun la fiert şi, când dă în clocot, […]
Pofta buna!