Inghetata cu fructe de padure – Delicioasa si Gustoasa

Printeaza

Inghetata cu fructe de padure din: zmeura, afine, mure, iaurt, miere, frunze de menta.

Ingrediente:Inghetata_cu_fructe_de_padure

  • 400 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
  • 400 g iaurt
  • 4-5 linguri miere
  • cateva frunzulite de menta pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Speli fructele şi le cureţi de codiţe. Păstrezi câteva fructe întregi pentru a decora porţiile, iar restul le laşi să se scurgă în strecurătoa­re, după care le pasezi în blender sau în robotul de bucătărie, până obţii un piure fin.

Dacă doreşti, poţi să pasezi numai jumă­tate dintre fructe, iar restul să le laşi întregi, dar şi acestea se vor zdrobi puţin, în momentul omo­genizării.

Amesteci piureul cu iaurtul şi mierea. După ce ai omogenizat crema, o torni într-o caserolă şi o introduci în congelator pentru cel puţin 4 ore.

La interval de 30 de minu­te, scoţi caserola şi, cu ajutorul unei furculiţe, desprinzi îngheţata de pe marginile vasului şi ames­teci bine cu furculiţa, pen­tru a sparge cristalele for­mate. Repeţi procedeul de 3 ori.

Serveşti îngheţata în boluri, decorată cu frun­zuliţe de mentă şi cu fruc­tele păstrate.

Inghetata cu fructe de padure

Inghetata_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Inghetata de hibiscus

Inghetata de hibiscus

Inghetata de hibiscus din: flori de hibiscus, apa, frisca, revent. Ingrediente: flori de hibiscus 200 ml apa 250 g tije de revent 500 ml frisca     Mod de preparare: Se aşază o mână de flori de hibiscus uscate în 200 ml apă; se dau 2-3 clocote, apoi se stinge focul, se acoperă vasul şi se […]

Inghetata de ciocolata si vanilie

Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua. Ingrediente: 100 g ciocolată 50 g unt 50 g zahăr 3 ouă   Mod de preparare: Untul şi ciocolata ruptă bucăţi se pun la topit. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Se adaugă ciocolata topită şi se amestecă. Se bat albuşurile […]

Inghetata de casa cu menta

Inghetata de casa cu menta din: oua, lapte, menta, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 10 crenguţe de mentă 100 g ciocolată neagră câteva picături esenţă de vanilie câteva picături colorant verde   Mod de preparare: Laptele şi esenţa de vanilie se pun la fiert şi, când dă în clocot, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.