Ingheţată cu fulgi de cereale
PrinteazaO reteta gustoasa de ingheatata cu fulgi de cereale din: fulgi de cereala, miez de nuca, unt, oua, ciocolata, esenta de vanilie, biscuiti si fructe confiate.
- 200 g fulgi de cereale
- 100 g miez de nucă
- 100 g unt
- 4 ouă
- 100 g ciocolată
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- câţiva biscuiţi şi fructe confiate pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci fulgii cu nuca măcinată. Topeşti ciocolata la bain- marie sau o razi fin. Amesteci bine gălbenuşurile cu zahărul şi untul, apoi adaugi ciocolata răcită, esenţa de vanilie şi amestecul de fulgi.
Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi uşor în compoziţie. Omogenizezi bine şi torni compoziţia într-un vas tapetat cu folie de plastic. Presari deasupra restul de fulgi, dai îngheţata la congelator pentru 6 ore, după care o poţi servi în boluri, decorată cu biscuiţi glazuraţi şi fructe confiate.
Ingheţată cu fulgi de cereale
Poftă bună!