Inghetata cu pere si ciocolata

Printeaza

Inghetata cu pere si ciocolata din: ciocolata neagra, lapte, oua, zahar, pere.

Ingrediente:Inghetata cu pere si ciocolata

  • 100 g ciocolată neagră
  • 150 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr

Pentru garnitură:

  • 2 pere
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Perele se taie felii nu foarte subţiri. Se pun apoi feliile de pere.cu zahărul pe foc, se lasă să se topească zahărul şi apoi se adaugă 100 ml apă. Se fierb 10 minute si se lasă apoi la răcit.

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul Si laptele se pune pe foc. După ce din gălbenuşuri se obţine o cremă spumoasă, se toarnă laptele fierbinte, se amestecă şi se repune pe foc. Se lasă maximum 10 minute, amestecând până devine o cremă groasă.

Se trage de pe foc şi se pune jumătate din cantitatea de ciocolată ruptă bucăţele. Se amestecă bine după prima tranşă de ciocolată şi apoi se adaugă altă tranşă. Se amestecă bine.

Se bat albuşurile spumă până ce, la întoarcerea vasului, spuma nu pică.

Se adaugă spuma peste amestecul cu ciocolată, se amestecă uşor şi se pune la congelator pentru 3 ore.

Se serveşte îngheţata cu felii de pere si alte decoraţiuni după gust.

 

Inghetata cu pere si ciocolata

Inghetata cu pere si ciocolata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.