Ingheţată cu trei straturi
PrinteazaO reteta de ingheatata cu trei staturi din: oua, zahar, cacao, ciocolata, fructe, firsca, ness si miez de nuca.
- 6 ouă
- 180 gzahăr
- 1 lingură cacao
- 50 g ciocolată
- 250 g fructe
- 100 ml frişcă lichidă
- 1 lingură nes
- 50 g miez de nucă
Mod de preparare:
Primul strat: Separi albuşurile a 3 ouă de gălbenuşuri. Freci pe baie de aburi gălbenuşurile cu 3 linguri de zahăr şi cacaua, până se îngroaşă. Baţi cele 3 albuşuri spumă, la bain-marie şi le încorporezi în crema răcită, amestecând de jos în sus, apoi adaugi ciocolata rasă. Torni compoziţia într-o tavă înaltă şi o dai la congelator pentru 40 de minute.
Al doilea strat: Baţi frişca împreună cu 3 linguri de zahăr, apoi adaugi fructele spălate, curăţate de sâmburi şi tăiate mărunt. 2. Torni amestecul peste primul strat îngheţat şi îl congelezi aproximativ 1 oră.
Al treilea strat: Separi albuşurile ouălor rămase de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul rămas şi nesul. Baţi albuşurile spumă la bain-marie şi le încorporezi în crema cu nes, amestecând de jos în sus. Adaugi nucile prăjite şi date prin maşină şi omogenizezi.
Torni cel de-al treilea strat peste primele două îngheţate. Dai din nou la congelator, pentru 1 oră. Tai îngheţata în felii groase de 2-3 cm şi o serveşti decorată cu frişcă sau ciocolată rasă.
Ingheţată cu trei straturi
Poftă bună!