Ingheţată de alune cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de ingheatata de alune cu ciocolata din: zahar tos, lapte, oua, alune, ciocolata ed menaj, zmeura si sos de cocos.
- 150 g zahăr tos
- 500 ml lapte
- 3 ouă
- 100 g alune nesărate
- 100 g ciocolată de menaj
- o mână de zmeură pentru decor
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul şi laptele. Pui compoziţia la fiert la bain- marie, amestecând mereu până se îngroaşă crema. Stingi focul şi laşi crema să se răcească, timp în care razi ciocolata şi tai mărunt alunele.
Incorporezi ciocolata şi alunele zdrobite sau tăiate mărunt, în crema răcită, apoi torni îngheţata într-un vas, pe care îl introduci în frigider.
Serveşti îngheţata după cel puţin 3 ore, decorată cu sos de ciocolată. Pui ici-colo şi câte o zmeură proaspătă. Este delicioasă!
Ingheţată de alune cu ciocolată
Poftă bună!