Inghetata de ceai verde – Reteta delicioasa si usor de preparat

Printeaza

Inghetata de ceai verde din: galbenusuri, ceai verde, zahar, baton de vanilie, frisca, zahar praf, lapte, apa fierbinte.

 

Ingrediente:Inghetata de ceai verde

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri pulbere de ceai verde
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 350 ml frisca batuta din smantana proaspata
  • 50 g zahar praf
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri apa fierbinte

 

Mod de preparare:

Puneţi pulberea de ceai într-un vas. Turnaţi peste ea apa clocotită şi zahărul.

Amestecaţi de câteva ori şi lăsaţi să infuzeze 15 minute, în alt vas puneţi batonul de vanilie tăiat în bucăţele şi laptele.

Ţineţi vasul pe foc, până când începe să fiarbă.

Opriţi focul, acoperiţi vasul 5 minute, apoi turnaţi laptele peste infuzia de ceai.

Bateţi gălbenuşurile cu zahărul praf şi turnaţi peste ele laptele strecurat.

Amestecaţi bine şi când compoziţia este omogenă, puneţi vasul la foc potrivit.

E mai bine dacă îl puneţi la bain-marie. Când compoziţia începe să se îngroaşe, opriţi focul.

Nu trebuie să fiarbă această compoziţie. Lăsaţi-o la răcit şi apoi amestecati-o cu frişca.

Puneţi compoziţia la îngheţat pentru câteva ore, amestecaţi din când în când pentru a nu se forma ace de gheată.

Inghetata de ceai verde

Inghetata de ceai verde

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Inghetata cu aroma de scortisoara

Reteta zilei: Inghetata de casa cu aroma de scortisoara

Inghetata de casa cu aroma de scortisoara din: lapte, smantana, sare, galbenus, zahar, vanilie, scortisoara. Ingrediente:  1 ceașcă lapte 2 cești smantana 1 praf sare 5 gălbenușuri de ou ¾ cești zahar 1 lingurita vanilie 2 lingurite scorțișoară     Mod de preparare: Într-o cratiță, amestecati si încălziți laptele, smântâna si sarea. Între timp, se […]

Ingheţată cu branză dulce şi căpşune

Inghetata – Spumoni

Inghetata – Spumoni Acest desert din îngheţată reprezintă o specialitate napolitană si se comercializează în general iarna, deşi în afara Italiei, unde se vinde sub denumirea de desert „neapolitan”, se găseşte de-a lungul întregului an. Există mai multe variante, dar de regulă se face din batoane de îngheţată, amestecate cu frişcâ sau spumă de albuş […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.