Inghetata cu aroma de cafea cu frisca si cocos din: cafea, lapte condensat, lapte, vanilie, smantana, zahar, fulgi de cocos. Ingrediente: 2 cani cafea fierbinte 1 cană lapte condensat 1 cană de lapte 1 lingurita Vanilie 1 ceașcă smantana zahăr ½ ceașca fulgi de cocos Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecați cafea […]
Inghetata de ciocolata cu menta
PrinteazaInghetata de ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta, frisca, ciocolata neagra.
- 6 oua mari
- 150 g zahar praf
- 300 ml lapte
- un pumn frunze de menta bine spalate
- 150 ml frisca batute din smantana
- 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele
Mod de preparare:
Puneţi ouăle şi zahărul într-un castron şi bateţi amestecul cu mixerul până obţineţi o compoziţie cremoasă, albicioasă şi zahărul se topeşte.
Puneţi laptele şi frişca într-un vas la bain- mărie, la foc potrivit şi amestecaţi încontinuu.
Adăugaţi câte puţin din amestecul cu ouă, continuaţi să amestecaţi încontinuu până când compoziţia începe să se îngroaşe.
Adăugaţi frunzele de mentă rupte în bucăţele, amestecati-le şi luaţi vasul de pe foc.
Acoperiţi-l şi lăsaţi-l la răcit cel puţin 2 ore. Strecuraţi apoi amestecul pentru a înlătura frunzele de mentă.
Adăugaţi bucăţile de ciocolată în amestecul strecurat.
Puneţi amestecul în congelator. La fiecare oră scoateti-l şi amestecaţi-l pentru a nu se forma ace de gheată înainte de servire cu 20 de minute, scoateţi îngheţata din congelator.
Inghetata de ciocolata cu menta
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Inghetata de banane cu crema de ciocolata
Inghetata de banane cu crema de ciocolata din: banane, crema de ciocolata cu alune, lapte de migdale. Ingrediente: 3 banane ½ cești crema de ciocolata cu alune ½ cesti de lapte de migdale Mod de preparare: Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până se omogenizeaza. Transferați amestecul în recipeintul pentru […]