Inghetata de ciocolata cu menta

Printeaza

Inghetata de ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta, frisca, ciocolata neagra.

Ingrediente:Inghetata_de_ciocolata_cu_menta

  • 6 oua mari
  • 150 g zahar praf
  • 300 ml lapte
  • un pumn frunze de menta bine spalate
  • 150 ml frisca batute din smantana
  • 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele

 

 

 

Mod de preparare:

Puneţi ouăle şi zahărul într-un castron şi bateţi amestecul cu mixerul până obţineţi o compoziţie cremoasă, albicioasă şi zahărul se topeşte.

Puneţi laptele şi frişca într-un vas la bain- mărie, la foc potrivit şi amestecaţi încontinuu.

Adăugaţi câte puţin din amestecul cu ouă, continuaţi să amestecaţi încontinuu până când compoziţia începe să se îngroaşe.

Adăugaţi frunzele de mentă rupte în bucăţele, amestecati-le şi luaţi vasul de pe foc.

Acoperiţi-l şi lăsaţi-l la răcit cel puţin 2 ore. Strecuraţi apoi amestecul pentru a înlătura frunzele de mentă.

Adăugaţi bucăţile de ciocolată în amestecul strecurat.

Puneţi amestecul în congelator. La fiecare oră scoateti-l şi amestecaţi-l pentru a nu se forma ace de gheată înainte de servire cu 20 de minute, scoateţi îngheţata din congelator.

Inghetata de ciocolata cu menta

Inghetata_de_ciocolata_cu_menta

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cafea instant inghetata

Reteta zilei: Inghetata cu aroma de cafea cu frisca si cocos

Inghetata cu aroma de cafea cu frisca si cocos din: cafea, lapte condensat, lapte, vanilie, smantana, zahar, fulgi de cocos. Ingrediente:  2 cani cafea fierbinte 1 cană lapte condensat 1 cană de lapte 1 lingurita Vanilie 1 ceașcă smantana zahăr ½ ceașca fulgi de cocos     Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecați cafea […]

Reteta zilei: Inghetata de banane cu crema de ciocolata

Inghetata de banane cu crema de ciocolata din: banane, crema de ciocolata cu alune, lapte de migdale. Ingrediente:  3 banane ½ cești crema de ciocolata cu alune ½ cesti de lapte de migdale         Mod de preparare: Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până se omogenizeaza. Transferați amestecul în recipeintul pentru […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.