Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat
PrinteazaO reteta de inghetata de fistic, cu ananas caramelizat din: galbenusuri, zahar, lapte, smantana, fistic fara sare, migdale, esenta de migdale, rom, colorant alimentar, ananas si cirese.
- 6 galbenusuri
- 250 g zahăr
- 500 ml lapte
- 100 g smântână
- 100 g fistic fără sare
- 50 g migdale
- 1/2 fiolă esenţă de migdale
- 4 linguriţe rom
- 2 picături colorant alimentar verde (facultativ)
- 6 rondele de ananas
- cireşe confiate pentru decor
Mod de preparare:
Introduci fisticul decojit şi migdalele, pentru câteva minute, în apă fierbinte cu un praf de sare, apoi le îndepărtezi pieliţa subţire. Macini fin fisticul şi o lingură zahăr, în râşniţa pentru cafea. Repeţi operaţia cu migdalele şi o lingură zahăr.
Intr-un castron, freci gălbenuşurile cu 150 g zahăr, până obţii o compoziţie spumoasă. Diluezi smântână cu laptele, apoi o adaugi în fir subţire, în crema cu gălbenuşuri.
Pui vasul cu cremă să fiarbă la bain-marie, pe foc mic, timp de 4-5 minute, amestecând continuu, cu o lingură de lemn.
In compoziţia rece, adaugi romul, esenţa de migdale, fisticul, migdalele şi, dacă doreşti, colorantul alimentar. Omogenizezi, torni crema în recipiente de plastic şi o dai la congelator pentru 2 ore, amestecând din când în când, pentru a nu face ace de gheaţă.
Inainte de servire, caramelizezi ananasul în zahărul rămas. Pui 2-3 cupe de îngheţată pe fiecare rondelă de ananas şi decorezi cu cireşe confiate.
Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat
Poftă bună!