Ingheţată de mentă cu frişcă

Printeaza

Se toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântâ­nă dulce. Se ia de pe foc şi se strecoară. Se bat 4 gălbenuşuri cu 50 g zahăr şi se înglobează compoziţia de frişcă, tur­nând în fir subţire.

Se toarnă în oală şi se bate continuu cu telul la foc moale, până se îngroaşă (nu se lasă să clocotească!). Se ia de pe plită şi se lasă să se răcească, amestecând din când în când. Se adaugă treptat lichior sau sirop de mentă (după gust).

Se pune într-un castron şi se dă la congelator 6 ore. La intervale de 30 min., se scoate din congelator şi se bate compoziţia cu telul, pentru a nu se forma cristale de gheaţă.

Ingheţată de mentă cu frişcă

Ingheţată de mentă cu frişcă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.