Înghețată de Vanilie cu Miere de Salcâm din: smantana, lapte integral, miere de salcam, pastaie de vanilie, galbenusuri de ou. Explorați o rețetă clasică reinterpretată cu un aer dulce și aromatic. Această înghețată cremoasă combină bogăția smântânii pentru frișcă, dulceața naturală a mierii de salcâm și aromele subtile ale vaniliei, creând un desert rafinat și […]
Inghetata de pepene galben cu lamaie
PrinteazaInghetata de pepene galben cu lamaie din: pepeni galbeni, zahar fin, lapte, frisca, lamaie.
- 2 pepeni galbeni mari (700 g fiecare)
- 50 g zahar fin
- 250 ml lapte
- 150 ml fisca lichida
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se stoarce lămâia. Se taie pepenii în două, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se adaugă sucul de lămâie şi laptele.
Se pasează, apoi se adaugă dă peste noapte la frigider şi a doua zi se bate cu mixerul.
Apoi se aşază în maşina de îngheţată – în lipsă de astfel de maşină, compoziţia se aşază într-un vas plat şi se dă la congelator.
După primele 30 min. de congelare se scoate vasul şi se mai mixează o dată. Apoi se lasă la conge lator 12 ore.
Inghetata de pepene galben cu lamaie
Pofta buna!
Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională
Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională din: ceai matcha, lapte integral, smantana lichida, zahar granulat, galbenusuri de ou, extract de vanilie. Ingrediente: 2 lingurițe de ceai matcha 1 cană de lapte integral 1 cană de smântână lichidă 1/2 cană de zahăr granulat 4 gălbenușuri de ou 1 linguriță de extract de vanilie Mod […]
Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie
Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie din: smantana, lapte, zahar, extract de vanilie, galbenusuri de ou. Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 250 ml lapte 200 g zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 4 gălbenușuri de ou Mod de preparare: Într-un vas mare, combinați 500 ml smântână lichidă și 250 ml lapte. […]
Pofta buna!