Ingheţată de trandafiri

Printeaza

Se taie bucăţi 100 g rahat turcesc cu trandafiri şi se amestecă împreună cu 100 ml smântână dulce. Se bat 250 ml frişcă. Separat, se bat 3 albuşuri cu 75 g zahăr.

Frişca şi bezeaua se înglobează în compoziţia de rahat; se aşază într-o formă de pudding şi se dau la congelator peste noapte.

Pentru sirop, se dau în clocot 250 ml apă cu 125 g zahăr şi se lasă apoi să fiarbă la foc moa­le cca 20 min. Se lasă să se răcească. Se înglobea­ză 1 lingură sirop de trandafiri şi sucul de la 1/2 lămâie.

Forma se scoate din congelator, se plon­jează puţin în apă fierbinte şi se răstoarnă pe un pla­tou. Se toarnă sirop şi se decorează cu petale de trandafiri.

Ingheţată de trandafiri

Ingheţată de trandafiri

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.