Ingheţată de vanilie cu sos de vişine

Printeaza

Ingheţată de vanilie cu sos de vişine din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar tos, baton de vanilie, visine, zahar.

Ingrediente:Inghetata_de_vanilie_cu_sos_de_visine

  • 450 ml lapte (3,5% grasime)
  • 250 ml smantana dulce (30-35% grasime)
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • 1 baton de vanilie

pentru sos:

  • 300 g visine
  • 150 g zahar

 

Mod de preparare:

Amestecă pe foc vişinele fără sâmburi cu zahărul până ce obţii un sos bine legat.

Pune pe foc laptele cu batonul de vanilie. Opreşte focul după ce dă într-un clocot şi acoperă cu un capac.

Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul.

Incorporează treptat laptele fierbinte, amestecând încontinuu.

Compoziţia astfel obţinută pune-o pe foc la bain-marie şi las-o până ce începe să se îngroaşe. Strecoară repede compoziţia şi bag-o la congelator două ore.

Mixeaz-o pentru a sparge cristalele de gheaţă, apoi încorporează smântână bătută batuta bine.

Las-o la frigider alte doua ore si mixeaz-o din nou pentru a obtine o inghetata cremoasa.

Serveste-o cu sosul de visine preparat.

Ingheţată de vanilie cu sos de vişine

Inghetata_de_vanilie_cu_sos_de_visine

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională

Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională din: ceai matcha, lapte integral, smantana lichida, zahar granulat, galbenusuri de ou, extract de vanilie.   Ingrediente: 2 lingurițe de ceai matcha 1 cană de lapte integral 1 cană de smântână lichidă 1/2 cană de zahăr granulat 4 gălbenușuri de ou 1 linguriță de extract de vanilie   Mod […]

 

retete

Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie

Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie din: smantana, lapte, zahar, extract de vanilie, galbenusuri de ou.   Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 250 ml lapte 200 g zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 4 gălbenușuri de ou   Mod de preparare: Într-un vas mare, combinați 500 ml smântână lichidă și 250 ml lapte. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.