Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională din: ceai matcha, lapte integral, smantana lichida, zahar granulat, galbenusuri de ou, extract de vanilie. Ingrediente: 2 lingurițe de ceai matcha 1 cană de lapte integral 1 cană de smântână lichidă 1/2 cană de zahăr granulat 4 gălbenușuri de ou 1 linguriță de extract de vanilie Mod […]
Ingheţată de vanilie cu sos de vişine
PrinteazaIngheţată de vanilie cu sos de vişine din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar tos, baton de vanilie, visine, zahar.
- 450 ml lapte (3,5% grasime)
- 250 ml smantana dulce (30-35% grasime)
- 6 galbenusuri
- 150 g zahar tos
- 1 baton de vanilie
pentru sos:
- 300 g visine
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Amestecă pe foc vişinele fără sâmburi cu zahărul până ce obţii un sos bine legat.
Pune pe foc laptele cu batonul de vanilie. Opreşte focul după ce dă într-un clocot şi acoperă cu un capac.
Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul.
Incorporează treptat laptele fierbinte, amestecând încontinuu.
Compoziţia astfel obţinută pune-o pe foc la bain-marie şi las-o până ce începe să se îngroaşe. Strecoară repede compoziţia şi bag-o la congelator două ore.
Mixeaz-o pentru a sparge cristalele de gheaţă, apoi încorporează smântână bătută batuta bine.
Las-o la frigider alte doua ore si mixeaz-o din nou pentru a obtine o inghetata cremoasa.
Serveste-o cu sosul de visine preparat.
Ingheţată de vanilie cu sos de vişine
Pofta buna!
poate iti place si:
Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională
Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie
Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie din: smantana, lapte, zahar, extract de vanilie, galbenusuri de ou. Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 250 ml lapte 200 g zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 4 gălbenușuri de ou Mod de preparare: Într-un vas mare, combinați 500 ml smântână lichidă și 250 ml lapte. […]
Pofta buna!