Inghetata Ideea de a îngheţa un lichid dulce şi a-l consuma rece, în zilele fierbinţi, a apărut cu cel puţin 2500 de ani în urmă. Chinezii, grecii şi mai târziu romanii aduceau gheaţă şi zăpadă de pe cele mai înalte vârfuri de munte şi le amestecau cu lapte şi sucuri de fructe, pentru a le […]
Ingheţată de zmeură
PrinteazaFierbi 300 g zahăr tos cu 750 ml lapte (nefiert înainte) şi le laşi să se răcească.
Pasezi printr-o sită deasă 200 g zmeură (din care opreşti câteva fructe pentru decor), o amesteci cu laptele răcit şi adaugi zeama de la o lămâie.
Torni îngheţata în cupe şi o pui la congelator.
Ingheţată de zmeură
Poftă bună!
Poate iti place si:
Reteta zilei: Inghetata de rubarba
Inghetata de rubarba din: iaurt, smantana, rubarba, sirop de ghimbir, miere, ghimbir. Ingrediente: 300gr iaurt 200gr smantana 375gr rubarba, maruntita 45ml sirop de ghimbir 2 linguri miere 3 cm ghimbir, maruntit Mod de preparare: Intr-un bol amestecati iaurtul si smantana. Dati la congelator pentru o ora. Intre timp, intr-o cratita adaugati rubarba, ghimbirul, […]
Acadele de inghetata din: crema de vanilie, ciocolata, banana, gheata. Ingrediente: 500 ml cremă de vanilie, gata preparată 200 g ciocolată neagră, topită 1 banana coaptă, pisată 2x5g bomboane cu gust de zmeură 300 g cioclată neagră, topită 1 -2 forme de cuburi de gheaţă 20-24 beţe de acadele Mod de preparare: Pentru a […]
Pere in sos de vin cu inghetata
Pere in sos de vin cu inghetata Se decojesc 600 g pere Abate şi se pun la fiert cu 1l vin roşu, 300 g zahăr şi 1 baton de scorţişoară. Se lasă să fiarbă până se omogenizează siropul. Se servesc cu sirop din belşug, adăugând pe farfurie şi 4 cupe de îngheţată de cacao. Se ornează […]