Inghetata de fructe cu branza
PrinteazaO reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe.
- 500 g zahar
- 4 oua
- 200 ml frisca batuta din smantana
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 250 g crema de branza, mascarpone
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 500 g capsune sau alte fructe de sezon
Mod de preparare:
Puneţi smântână într-un vas, la bain-marie, la foc potrivit. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până când acesta se dizolvă. Adăugaţi treptat ouăle bătute şi amestecaţi ingredientele încontinuu. Când amestecui s-a îngroşat, luaţi vasul de pe foc şi puneţi-l într-un castron pe cuburi de gheaţă, pentru a-l răci rapid.
Amestecaţi încontinuu în vas până când amestecul se răceşte. Adăugaţi apoi frişca, esenţa de vanilie. Puneţi amestecul la rece pentru mai multe ore. Puneţi într-un castron crema de brânză, sucul şi coaja de lămâie şi adăugaţi treptat amestecul cu ouă, ţinut la rece. Puneţi fructele întregi, sau tăiate, dacă sunt mai mari şi amestecaţi ingredientele.
Puneti vasul la congelator pentru 3-4 ore. Ornati portiile cu frunze de menta si fructe proaspete.
Inghetata de fructe cu branza
Pofta buna!