Inghetata de fructe cu branza

Printeaza

O reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe.

Ingrediente:Inghetata de fructe cu branza

  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 200 ml frisca batuta din smantana
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 250 g crema de branza, mascarpone
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 500 g capsune sau alte fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Puneţi smântână într-un vas, la bain-marie, la foc potrivit. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până când acesta se dizolvă. Adăugaţi trep­tat ouăle bătute şi amestecaţi ingredientele încontinuu. Când amestecui s-a îngroşat, luaţi vasul de pe foc şi puneţi-l într-un cas­tron pe cuburi de gheaţă, pentru a-l răci ra­pid.

Amestecaţi încontinuu în vas până când amestecul se răceşte. Adăugaţi apoi frişca, esenţa de vanilie. Puneţi amestecul la rece pentru mai multe ore. Puneţi într-un castron crema de brânză, sucul şi coaja de lămâie şi adăugaţi treptat amestecul cu ouă, ţinut la rece. Puneţi fructele întregi, sau tăiate, dacă sunt mai mari şi amestecaţi ingredientele.

Puneti vasul la congelator pentru 3-4 ore. Ornati portiile cu frunze de menta si fructe proaspete.

Inghetata de fructe cu branza

Inghetata de fructe cu branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.