Inghetata de rubarba
PrinteazaO reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb, galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune.
- 500 g rubarba
- 200 g zahar
- 1/2 pahar vin alb
- 4 galbenusuri
- 1/2 lamaie
- 1/2 l frisca
- 1 baton de vanilie
- 4-5 capsune pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în bucăţi şi le pui la fiert la foc mic, în vinul alb, împreună cu zeama de lămâie, batonul de vanilie şi 100 g zahăr.
Scurgi rubarba fiartă, iar după ce s-a răcit, o pasezi. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul rămas, pe baie de aburi, până devin spumoase, lei vasul de pe foc şi continui să le amesteci până se răceşte crema.
Amesteci crema de gălbenuşuri cu rubarba pasată şi cu frişca bătută şi dai îngheţata la congelator, pentru 6 ore. Serveşti porţiile de îngheţată decorate cu căpşune proaspete.
Inghetata de rubarba
Pofta buna!