Iofca sotata cu legume

Printeaza

O reteta gustoasa de iofca sotata cu legume: faina, oua, sare, broccoli, morcovi si ulei.Iofca sotata cu legume

Ingrediente iofca:

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri apă
  • sare

Ingrediente garnitura:

  • 1 broccoli
  • 2 morcovi
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Amesteci făina cu ouăle, apa şi un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic, pe  care-l întinzi într-o foaie subţire ca de tăieţei. O laşi să se usuce 30 de minute, o rulezi şi tai fâşii cât degetul de late.

Laşi fâşiile de aluat să se usuce. în acest timp, speli broccoli, îl opăreşti în apă clocotită cu sare, iar în alt vas fierbi morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele. Scurgi broccoli, îl des­faci bucheţele şi-l căleşti puţin în ulei împreună cu rondelele de morcovi fier­te.

Fierbi şi tăieţeii în apă clocotită cu sare, odată fierţi îi treci sub un jet de apă rece, îi scurgi bine şi îi sotezi în ulei. La final, potriveşti de sare. La masă, pe fiecare farfurie aşezi întâi iof­caua şi deasupra legumele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.