Sarmale de Post cu Quinoa și Legume: Rețetă Nutritivă și Aromată din: varza murata, quinoa, ceapa, morcovi, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paprika, cimbru. Redescoperă gustul sarmalelor de post cu o rețetă inovatoare ce îmbină quinoa, legume proaspete și arome tradiționale românești. Această variație aduce o notă nutritivă și colorată mesei tale, fiind […]
Iofca sotata cu legume
PrinteazaIofca sotata cu legume: faina, oua, sare, broccoli, morcovi si ulei.
Ingrediente iofca:
- 300 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri apă
- sare
garnitura:
- 1 broccoli
- 2 morcovi
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Iofca sotata cu legume: Amesteci făina cu ouăle, apa şi un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic, pe care-l întinzi într-o foaie subţire ca de tăieţei. O laşi să se usuce 30 de minute, o rulezi şi tai fâşii cât degetul de late.
Laşi fâşiile de aluat să se usuce. în acest timp, speli broccoli, îl opăreşti în apă clocotită cu sare, iar în alt vas fierbi morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele.
Scurgi broccoli, îl desfaci bucheţele şi-l căleşti puţin în ulei împreună cu rondelele de morcovi fierte.
Fierbi şi tăieţeii în apă clocotită cu sare, odată fierţi îi treci sub un jet de apă rece, îi scurgi bine şi îi sotezi în ulei.
La final, potriveşti de sare. La masă, pe fiecare farfurie aşezi întâi iofcaua şi deasupra legumele.
Pofta buna!
Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Rețetă Tradițională Românească
Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Rețetă Tradițională Românească din: fasole, afumatura, morcovi, pastarnac, ceapa, usturoi, frunze de dafin, boia de ardei, sare, piper, ulei, patrunjel, suc de lamaie. Descoperă rețeta autentică de ciorbă de fasole cu afumătură. O mâncare sățioasă, bogată în proteine și arome tradiționale românești. Perfectă pentru prânz sau cină. Descoperă savoarea […]