Jambon in cartofi

Printeaza

Jambon in cartofi din: jambon, cascaval, cartofi, unt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 8 felii jambon
  • 4 felii caşcaval
  • 4 cartofi mari
  • 60 g unt
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în apă cu puţină sare, la foc potrivit.

Când sunt gata, îi scurgi de apă şi îi laşi să se ră­cească. Cureţi cartofii de coajă şi îi tai în două pe lungime. între cele două jumătăţi de cartofi pui o felie de caşcaval, pusă la rândul ei între două felii de jambon, apoi legi cu aţă fiecare cartof.

Pui uleiul şi untul să se încingă şi rumeneşti cartofii pe fiecare parte. După rumenire, scoţi aţele, îi pui într-o tavă şiîi bagi la cuptor pentru încă 5 minute.

Serveşti carto­fii cât sunt calzi, alături de o bere bună.

 

Pofta buna!

 

 

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

Limonadă cu căpșuni si lamaie

Limonadă cu căpșuni si lamaie din: suc de lamaie, zahar, capsuni, apa rece. Limonada este o bautura racoritoare dulce-acrisoara, care este facuta in general din suc de lamaie, apa si zahar. Este una dintre cele mai populare bauturi de vara, datorita gustului sau racoritor si a proprietatilor sale hidratante. Initial, limonada era facuta cu miere […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.