Carne de porc prajita in sos de bere din: cotlete de porc, morcovi, ceapa, telina, sare, piper, chimen, unt, bere, patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 tijă de ţelină 4 cotlete de porc cu grăsime, de 200 g fiecare sare piper proaspăt măcinat 1 lingură de chimen 2 linguri de […]
Jarcovia – usor de preparat si foarte gustoasa
PrinteazaJarcovia din: carne de porc, ceapa, castraveti acri, foi de dafin, bulion.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de porc
- 2 kg ceapă
- 1 kg castraveţi acri
- foi de dafin
- bulion
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în bucăţi nu prea mici, potrivite, şi o undeşti în ulei.
Ceapa, de asemenea, o cureţi şi o tai solzişori şi o undeşti în ulei.
Castraveţii îi tai în rondele şi îi pui în apă rece, la desărat.
Intr-o tigaie de vreo 5 kg pui un rând de ceapă, un rând de castraveţi, 1 rând de carne şi iar repeţi.
Deasupra trebuie să fie ceapă.
Pui dafin între rânduri, după aceea adaugi apă cât cuprinde şi o pui la fiert la foc mic.
Din când în când o controlezi.
Dacă nu este fiartă carnea, mai adaugi un pic de apă.
Trebuie să scadă până rămâne uleiul deasupra.
Bulionul se pune când este aproape gata.
La urmă guşti de sare, dacă mai trebuie, mai adaugi.
Ţine cont că, deja, castraveţi sunt un pic săraţi.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Carne de porc cu sos picant
Carne de porc cu sos picant din: carne de porc, ceapa, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, ulei de susan, seminte de susan, ulei de canola. Ingrediente: 450 g carne de porc, felii subtiri 1/2 ceapa, feliata 3 linguri
Carne de porc dulce-acrisoara
Carnea de porc dulce-acrişoară cunoaşte două variante distincte. Ambele sunt caracteristice bucătăriei chinezeşti, una este însă originară din China, cealaltă provine din restaurantele chinezeşti din Occident. Sosul însă e diferit, în amândouă variantele se foloseşte zahăr pentru dulceaţă şi oţet, însă reţetele occidentale apelează deseori la roşii, fie sub formă de pastă, fie ketchup, şi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- jarcovia
Din cate stiam asta este o retete lipoveneasca si am auzit ca e tare buna. O sa prepar si eu