Mararul (Anethum graveolens) este o plantă aromată originară din Asia de Sud și de Vest, dar s-a răspândit în întreaga lume datorită proprietăților sale culinare și medicinale. Originea și cultivarea inițială: Mararul a fost cultivat pentru prima dată în regiunea mediteraneană și în Asia de Sud și […]
Jeleu de pepene
PrinteazaJeleu de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de vanilie.
Ingrediente:
- 2 pepen verzi mici (a 500 g )
- 550 g zahar
- 800 ml suc de mere
- 1 lamaie
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
taie pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. crestează batonul de vanilie. stoarce lămâia. într-un castron, se amestecă pulpa de pepene cu zahăr, vanilie şi suc de lămâie. acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider 12 ore.
transferă într-o cratiţă şi se adaugă suc de mere. dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc iute 15 min., ca să scadă bine.
reduce focul şi se fierbe la foc moale 30 min., amestecând des şi luând spuma.
scoate batonul de vanilie; şi se toarnă dulceaţa în borcanele sterilizate. Se închid ermetic şi se lasă să stea pe capac până se răceşte dulceaţa.
Jeleu de pepene
Pofta buna!
Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional
ciuperci, piept de pui, ceapa, usturoi, unt, smantana, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete, feliate 400g piept de pui, taiat cubulete 2 cepe medii, tocate marunt 3 catei de usturoi, pisati 2 linguri de unt sau ulei de floarea-soarelui 1 cana […]