Jeleu de pepene

Printeaza

Jeleu de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de vanilie.

Ingrediente:Jeleu_de_pepene

  • 2 pepen verzi mici (a 500 g )
  • 550 g zahar
  • 800 ml suc de mere
  • 1 lamaie
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Se taie pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de vanilie. Se stoarce lămâia. într-un castron, se amestecă pulpa de pepene cu zahăr, vanilie şi suc de lămâie. Se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider 12 ore.

Se transferă într-o cratiţă şi se adaugă suc de mere. Se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc iute 15 min., ca să scadă bine. Se reduce focul şi se fierbe la foc moale 30 min., amestecând des şi luând spuma.

Se scoate batonul de vanilie; şi se toarnă dulceaţa în borcanele sterilizate. Se închid ermetic şi se lasă să stea pe capac până se răceşte dulceaţa.

Jeleu de pepene

Jeleu_de_pepene

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.