Jeleu de visine cu frisca
PrinteazaJeleu de visine cu frisca din: jeleu, apa, visine, zahar, frisca, menta.
Ingrediente:
- 4 plicuri jeleu
- 1 litru apă
- 1 kilogram vişine
- 8-9 linguri zahăr
Pentru decor:
- frişcă
- frunze de mentă
Mod de preparare Jeleu de visine cu frisca:
Speli vişinele şi le scoţi sâmburii. Le laşi la scurs, apoi le împărţi, în mod egal, în 4 sau 5 boluri.
Intre timp, prepari jeleul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni un litru de apă într-o cratiţă şi o pui la fiert cu lingurile de zahăr şi jeleul.
Iei de pe foc după ce a dat în clocot. Laşi puţin compoziţia să se aşeze şi o torni în boluri, peste vişine.
Le dai la frigider 3 ore, apoi răstomi jeleul pe farfuriile pentru desert. Decorezi, după preferinţă, cu puţină frişcă şi câteva frunze de mentă proaspătă.
Pofta buna!