Vinul Romanée-Saint-Vivant: O Bijuterie a Vinurilor Burgundeze – un vin roșu excepțional, provenit din regiunea Burgundia, Franța. Acest vin este cunoscut pentru eleganța sa remarcabilă, complexitatea aromatică și capacitatea extraordinară de îmbătrânire. Provenind dintr-un terroir legendar, Romanée-Saint-Vivant se bucură de o reputație deosebită în lumea vinurilor, fiind unul dintre cele mai apreciate vinuri de Pinot […]
Jumari de oua cu ciuperci si rosii
PrinteazaJumari de oua cu ciuperci si rosii din: oua, ciuperci, lamaie, suc de rosii, sare, patrunjel, marar, unt.
Ingrediente:
- 6 oua
- 250 g ciuperci
- 1/4 lamaie
- 2 linguri cu ulei
- 1 pahar cu suc de rosii
- sare
- patrunjel si marar tocat
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Jumari de oua cu ciuperci si rosii: Curatati ciupercile de frunze si nisip, spalati-le sub jet de apa rece, scoateti pileita de deasupra palariilor si coditele.
Tocati coditele marunt, iar ciupercile lasati-le intregi. Puneti-le in unt fierbinte, acoperiti tigaia si lasati focul mic.
Dupa 15 minute scoateti ciupercile in castron, stropiti-le cu zeama de lamaie, sarati usor.
Spalati ouale, stergeti-le cu servetele si spargeti-le in vas adanc, batei, apoi saraţi putin si puneti peste oua 2-3 linguri cu apa.
Bateti amestecul si rasturnati intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei fierbinte. Cat se incheaga rupeti ouale cu furculiţa ca sa obtineti jumari.
Le puneti in castronul cu ciuperci cand sunt gata, acoperiti cu suc de rosii si decorati cu verdeata tocata. Serviti imediat.
Pofta buna!
Cocktail Grand Marnier and Ginger Ale
Cocktail Grand Marnier and Ginger Ale: Această combinație delicioasă aduce împreună aromele complexe ale lichiorului Grand Marnier și prospețimea răcoritoare a Ginger Ale-ului, rezultând un cocktail simplu, dar sofisticat. Grand Marnier a fost creat în 1880 de Louis-Alexandre Marnier Lapostolle, combinând coniacul fin cu esență de portocale amare. De-a lungul timpului, Grand Marnier a devenit […]