Vânat în sos de vin roșu din: carne de vanat, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de pui, foi de dafin, cimbru, sare, piper, orez sau cartofi. Ingrediente: 500g de carne de vânat (ex. cerb, mistreț, căprioară), tăiată în bucăți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 […]
Kadaif
PrinteazaKadaif din: paste, margarina, fistic, zahar, miere, apa, suc de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 225 g paste fine
- 115 g margarina
- 175 g fistic maruntit
- 115 g zahar
- 115 g miere
- 150 ml apa
- 2 lingurite suc de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert cu putină sare. Fierbeti pastele conform timpului indicat pe pachet.
Scurgeti-le bine, puneti-le într-un bol, adăugaţi margarina, amestecaţi şi lăsaţi la răcit; Pregătiţi 4 boluri medii termorezistente.
Impărţiţi pastele în 8 porţii egale şi puneţi 4 din ele în boluri.
Presati-le bine cu mâna şi adăugaţi jumătate din cantitatea de fistic, apoi puneţi deasupra restul de paste;
Puneti-le la copt în cuptorul încălzit la o temperatură de 180°C timp de 45 de minute;
Intre timp, puneţi zaharul, mierea şi apa într-un vas şi fierbeti compoziţia la foc mic amestecând încontinuu, până când zahărul se dizolvă.
Fierbeti siropul timp de 10 min, adăugaţi sucul de lămâie şi mai fierbeti încă 5 min; Scoateţi bolurile cu paste din cuptor şi turnaţi deasupra siropul.
Lăsaţi să se racească şi adăugaţi deasupra câteva miezuri de fistic pentru decorare.
Kadaif
Pofta buna!
Fasole rosie – Beneficii pentru sanatate si retete
Fasole rosie – Beneficii pentru sanatate si retete. Fasolea roșie, cunoscută și sub numele de fasole azuki sau fasole roșie adzuki, este o leguminoasă mică și roșie originară din Asia, adesea folosită în bucătăria asiatică și în special în preparate dulci. Are o serie de beneficii pentru sănătate datorită conținutului său nutritiv. Valoare nutritivă: Fasolea […]