Lapte cu vanilie şi scorţişoară din: lapte, vanilie si scortisoara. Ingrediente: 1 cană de lapte de orez sau de soia ½ linguriţă de vanilie 1 beţişor de scorţişoară Mod de preparare: Pune 1 cană de lapte de soia sau de orez într-un ibric. Adaugă beţigaşul de scorţişoară rupt în bucăţi şi vanilia. […]
Lapte cu vanilie si caramel
PrinteazaLapte cu vanilie si caramel din: zahar, apa, lamaie, lapte, vanilie, oua.
- 100g zahăr
- 3 linguriţe de apă
- sucul de 1/2 lămâie
Ingrediente pentru crema:
Mod de preparare:
Se prepară mai întâi caramelul, topind zahărul la foc foarte mic, într-un recipient de aramă, cu puţină apă şi câteva picături de suc de lămâie.
Imediat ce zahărul capătă o nuanţă frumoasă de un maroniu-roşcat, se pune siropul în şase forme mici şi rotunde, prealabil unse cu unt, care se înclină’în toate sensurile ca să se repartizeze caramelul pe pereţi.
Pentru cremă, se pune laptele la fiert într-o cratiţă împreună cu vanilia, zahărul şi coaja de lămâie.
Se ia de pe foc imediat ce începe să fiarbă, se lasă să se răcească câteva minute apoi se spoate vanilia şi coaja de lămâie.
Intr-o terină mare, se bat două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri, astfel încât să se obţină un amestec spumos.
Apoi se adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încetişor cu o lingură de lemn.
Se toarnă apă caldă într-o tavă mare şi se pun formele în ea, ca să se fiarbă “laptele portughez” în bain-marie.
Se umplu formele cu cremă, trecându-o printr-un tifon şi se bagă la cuptorul cald timp de 35 de minute, după ce formele au fost acoperite cu o foaie de hârtie impermeabilă.
Apa din tavă nu trebuie să clocotească şi totul trebuie supravegheat, adăugându-se din când în când apă rece.
Se scoate de la cuptor imediat ce crema s-a legat, se lasă să se răcească câteva clipe şi se pun formele la frigider.
Le veţi scoate din forme când veţi servi.
Lapte cu vanilie si caramel
Lapte cu vanilie şi scorţişoară
Pofta buna!