Lapte cu vanilie si caramel

Printeaza

Lapte cu vanilie si caramel din: zahar, apa, lamaie, lapte, vanilie, oua.

Ingrediente pentru caramel:Lapte cu vanilie si caramel

  • 100g zahăr
  • 3 linguriţe de apă
  •  sucul de 1/2 lămâie

Ingrediente pentru crema:

  • 750 ml de lapte
  • 160 gde zahăr
  • vanilie
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2 ouă întregi
  • 4 gălbenuşuri de ou

 

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi caramelul, topind zahărul la foc foarte mic, într-un recipient de aramă, cu puţină apă şi câteva picături de suc de lămâie.

Imediat ce zahărul capătă o nuanţă frumoasă de un maroniu-roşcat, se pune siropul în şase forme mici şi rotunde, prealabil unse cu unt, care se înclină’în toate sensurile ca să se repartizeze caramelul pe pereţi.

Pentru cremă, se pune laptele la fiert într-o cratiţă împreună cu vanilia, zahărul şi coaja de lămâie.

Se ia de pe foc imediat ce începe să fiarbă, se lasă să se răcească câteva minute apoi se spoate vanilia şi coaja de lămâie.

Intr-o terină mare, se bat două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri, astfel încât să se obţină un amestec spumos.

Apoi se adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încetişor cu o lingură de lemn.

Se toarnă apă caldă într-o tavă mare şi se pun formele în ea, ca să se fiarbă “laptele portughez” în bain-marie.

Se umplu formele cu cremă, trecându-o printr-un tifon şi se bagă la cuptorul cald timp de 35 de minute, după ce formele au fost acoperite cu o foaie de hârtie impermeabilă.

Apa din tavă nu tre­buie să clocotească şi totul trebuie supravegheat, adăugându-se din când în când apă rece.

Se scoate de la cuptor imediat ce crema s-a legat, se lasă să se răcească câteva clipe şi se pun formele la frigider.

Le veţi scoate din forme când veţi servi.

Lapte cu vanilie si caramel

retete

Lapte cu vanilie şi scorţişoară

Lapte cu vanilie şi scorţişoară din: lapte, vanilie si scortisoara.     Ingrediente: 1 cană de lapte de orez sau de soia ½ linguriţă de vanilie 1 beţişor de scorţişoară   Mod de preparare: Pune 1 cană de lapte de soia sau de orez într-un ibric. Adaugă beţigaşul de scorţişoară rupt în bucăţi şi vanilia. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.