Dorada în Saramură din: dorada, apa, sare, usturoi, dafin, piper, coaja de lamaie, patrunjel, lamaie. Această tehnică, veche de sute de ani, este apreciată pentru capacitatea ei de a amplifica gustul delicat al doradei, menținând în același timp o textură perfectă și o umiditate echilibrată a cărnii. Însoțită de mămăligă aurie sau pâine proaspătă, dorada […]
Lapte de pasare cu capsuni
PrinteazaLapte de pasare cu capsuni din: lapte, capsuni, zahar, oua, faina, zahar vanilat, lamaie.
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 280 g căpşuni
- 170 g zahăr
- 5 ouă
- 1 lingură făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare Lapte de pasare cu capsuni:
pasează căpşunile. freacă gălbenuşurile cu zahăr; se adaugă zahărul vanilat, făină şi piureul de căpşuni. înglobează cca 500 ml lapte.
adaugă sare în restul de lapte şi se pune la fiert. Se bate între timp albuşul cu puţină sare şi 2 linguri zahăr.
Din această spumă se scot găluşte cu două linguriţe şi se pun în laptele clocotit de pe foc. Când sunt fierte şi plutesc la suprafaţă, se scot cu spumiera şi se aşază pe o farfurie.
După ce s-au fiert toate găluştele, în laptele de pe foc se toarnă amestecul de gălbenuşuri şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă, dar fără a clocoti.
repartizează în boluri mici şi deasupra se pun găluştele. Se decorează cu felii de căpşuni şi coajă de lămâie rasă.
serveşte foarte rece.
Pofta buna!
Risotto cu Rucola și Lămâie din: orez, supa, rucola, suc si coaja de lamaie, ceapa, usturoi, vin, parmezan, unt, ulei, sare, piper. Eleganță și rafinament se întâlnesc în această rețetă de risotto. Perfect pentru o cină impresionantă sau un prânz luxos, acest risotto nu numai că este delicios, dar este și o sursă excelentă de […]