Lasagna bologneza
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna bologneza din: foi de lasagna, pulpa de porc, carne tocata de vita, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, vin alb, ulei de masline, parmezan, sare, piper, faina, unt, lapte si un praf de nucsoara.
- 1 cutie foi de lasagna
- 350 g pulpa de porc, tocata
- 350 carne tocata de vita
- 1 kg rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 100 ml vin alb, sec
- 50 ml ulei de masline
- 100 g parmezan ras
- sare
- piper
pentru sosul alb:
- 25 g faina
- 25 g unt
- 500 ml lapte
- 1 praf de nucsoara
Mod de preparare:
Pregatiti sosul bolognez: Curatati si taiati solzi ceapa si usturoiul. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, iar apoi zdrobiti pulpa. Puneti ceapa si usturoiul la calit, in ulei, iar apoi adaugati carnurile tocate si amestecati in compozitie pana devine usor romena.
Presariti sare, piper si putin zahar, turnati vinul, adaugati pulpa de rosii si paste, omogenizati bine. Lasati totul sa fiarba inabusit circa 40 de minute.
Pregătiţi sosul alb: Puneţi untul la topit într-o tigaie, presăraţi făina în ploaie, iar apoi amestecaţi energic pentru a obţine o pastă omogenă. Lăsaţi compoziţia pe foc 2 min şi apoi puneţi laptele călduţ, puţin câte puţin, amestecaţi totul cu un tel, până ce sosul devine neted.
Săraţi, piperaţi, adăugaţi nucşoara şi lăsaţi sosul la foc mic, să se îngroaşe puţin, amestecând încontinuu. Preîncălziţi cuptorul la 180 C (treapta 6). Ungeţi o tavă cu ulei şi aşezaţi în ea câteva foi de lasagna, pe toată suprafaţa.
Turnaţi sosul bolognez şi acoperiţi cu alte foi de lasagna. Repetaţi procesul până ce se termină ingredientele. Acoperiţi generos cu sos alb, presăraţi parmezan şi puneţi lasagna Ia cuptor, pentru 30 min. Serviţi-o foarte fierbinte şi bine rumenită.
Lasagna bologneza
Poftă bună!