Lasagna Clasică – Rețetă Autentică Italiană cu Sos Bolognese și Bechamel din: foi de lasagna, carne tocata de vita, ceapa, rosii in bulion, vin rosu, lapte, faina, unt, mozzarella, paremzan, sare, piper, busuioc. Descoperă secretul celei mai bune lasagna! Rețeta noastră pas cu pas îți oferă gustul autentic italian cu sos Bolognese bogat și bechamel […]
Lasagna cu carne de vita si cimbru
PrinteazaLasagna cu carne de vita si cimbru din: foi de lasagna, ceapa, morcov, carne tocata de vita, rosii pasate, foi de dafin, ulei, cimbru, sare, făină, unt, lapte, nucşoară, parmezan
Ingrediente:
- un pachet foi lasagna
- 3 cepe
- un morcov
- 600 g carne tocată de vită
- 800 g roşii pasate
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei
- cimbru
- sare
Ingrediente pentru sosul bechamel:
- 100 g făină
- 100 g unt
- un litru lapte
- nucşoară
- 125 g parmezan
Mod de preparare:
Ceapa tocată se căleşte în ulei, cu morcovul ras. Se adaugă carnea si se căleşte bine, apoi roşiile, dafinul, cimbrul si sarea si se lasă la foc 45 de minute.
Se face sosul bechamel: în unt topit se pune făina în afara focului, se dă apoi pe foc, se toarnă laptele si se amestecă până se obţine un sos gros, în care se pune nucşoară.
Se unge cu ulei un vas, se pune un strat de foi si apoi sos de came, sos alb, foi de lasagna până la terminarea ingredientelor.
Ultimul strat e de sos alb, pe care se presară parmezan.
Lasagna cu carne de vita si cimbru
Pofta buna!
Pofta buna!