Lasagna Clasică – Rețetă Autentică Italiană cu Sos Bolognese și Bechamel din: foi de lasagna, carne tocata de vita, ceapa, rosii in bulion, vin rosu, lapte, faina, unt, mozzarella, paremzan, sare, piper, busuioc. Descoperă secretul celei mai bune lasagna! Rețeta noastră pas cu pas îți oferă gustul autentic italian cu sos Bolognese bogat și bechamel […]
Lasagna cu linte, boia si vinete
PrinteazaLasagna cu linte, boia si vinete din: ceapă roşie, usturoi, ulei de măsline, vinete, ardei gras rosu, boia iute, sos de rosii, supă limpede de legume, conservă de linte, lazane, branza, unt, faina, lapte.
Ingrediente:
- 2 buc ceapă roşie, tăiată
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 2 vinete, tăiate
- 1 ardei gras roşu, tăiat
- 2 linguriţe boia iute
- 680 g sos de roşii
- 250 ml supă limpede de legume
- 400 g conservă de linte, scursă de lichid
- 250 g lazane
- 50 g brânză răzuită
Pentru sosul alb:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 650 ml lapte
Mod de preparare:
Prăjeşte ceapa şi usturoiul în ulei 10 min.
Adaugă vinetele şi prăjeşte 5 min, pănă când se rumenesc; apoi adaugă ardeiul, boiaua, pătrunjelul, sosul de roşii şi supa de legume.
Adaugă lintea şi fierbe 10 min. Potriveşte gustul de sare şi piper. Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.
Intr-un vas rezistent la cuptor aşază în straturi sosul cu legume, foi de lazane, ultimul strat fiind de sos alb.
Presară brânză şi dă la cuptor 30 min. Pentru sosul alb, topeşte untul cu făina şi stinge cu laptele, amestecând cu telul ca să nu facă cocoloaşe.
Lasă să fiarbă pănă când se îngroaşă.
Lasagna cu linte, boia si vinete
Pofta buna!
Lasagna: Descoperiți Istoria Fascinantă, Varietățile și Rețeta Autentică ale Celebrului Preparat Italian. Lasagna, un renumit preparat în bucătăria italiană, are o istorie bogată care se împletește cu evoluția pastelor. Rădăcinile sale pot fi urmărite încă din timpurile antice, deși forma modernă a lasagna pe care o cunoaștem astăzi a evoluat semnificativ de la primele sale […]
Pofta buna!