Caracatiță în Sos de Mere și Ghimbir: O Combinație Inedită de Arome – Combinată cu un sos aromat de mere și ghimbir, caracatița devine un preparat gourmet, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona musafirii. Această rețetă de caracatiță în sos de mere și ghimbir oferă un echilibru rafinat de arome dulci și picante, […]
Lebar de porc
PrinteazaLebar de porc din: ficat de porc, carne de porc, ceapa, intestine de porc, grasime, piper, foi de dafin.
Ingrediente:
- 1 kg ficat de porc
- 500 g carne de porc
- 4 cepe mari
- intestine de porc
- grăsime
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Pui la fiert carnea în apă cu sare şi foi de dafin, lei spuma de câte ori se formează, apoi adaugi şi ficatul de porc, spălat în prealabil.
Tai ceapa mărunt şi o înăbuşi în grăsime (poate fi şi untură).
După ce s-au fiert carnea şi ficatul, le dai prin maşina de tocat, împreună cu ceapa. Potriveşti gustul de sare şi piper; amesteci bine compoziţia şi apoi începi să umpli intestinele de porc.
Când ai terminat de umplut intestinele, le pui la fiert în zeama în care au fiert carnea şi ficatul.
După 30 de minute le scoţi, le aşezi pe un tocător şi pui deasupra o greutate.
Laşi lebărul până a doua zi la rece, să se întărească. Apoi îl consumi ca atare sau prăjit.
Lebar de porc
Pofta buna!
Salată de Lobodă cu Quinoa și Avocado
Salată de Lobodă cu Quinoa și Avocado: Rețeta Ideală pentru un Prânz Sănătos – perfectă pentru un prânz sau o cină sănătoasă. Această rețetă îmbină beneficiile lobodei, bogată în vitamine și minerale, cu proteinele complete oferite de quinoa și grăsimile sănătoase din avocado. Este o salată ușor de preparat, plină de arome și texturi diverse, […]