Lebar de porc
PrinteazaLebar de porc din: ficat de porc, carne de porc, ceapa, intestine de porc, grasime, piper, foi de dafin.
- 1 kg ficat de porc
- 500 g carne de porc
- 4 cepe mari
- intestine de porc
- grăsime
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Pui la fiert carnea în apă cu sare şi foi de dafin, lei spuma de câte ori se formează, apoi adaugi şi ficatul de porc, spălat în prealabil. Tai ceapa mărunt şi o înăbuşi în grăsime (poate fi şi untură).
După ce s-au fiert carnea şi ficatul, le dai prin maşina de tocat, împreună cu ceapa. Potriveşti gustul de sare şi piper; amesteci bine compoziţia şi apoi începi să umpli intestinele de porc.
Când ai terminat de umplut intestinele, le pui la fiert în zeama în care au fiert carnea şi ficatul. După 30 de minute le scoţi, le aşezi pe un tocător şi pui deasupra o greutate.
Laşi lebărul până a doua zi la rece, să se întărească. Apoi îl consumi ca atare sau prăjit.
Lebar de porc
Pofta buna!