Legume asortate murate
PrinteazaLegume asortate murate din: morcovi, conopida, fasole verde, ardei gras, arpagic, ciuperci, otet, sare, radacina de telina, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de dafin.
- 500 g morcovi
- 500 g conopidă
- 400 g fasole verde
- 1 ardei gras
- 200 g arpagic
- 200 g ciuperci mici
- 750 ml oţet
- 200 g zahăr
- 3 linguri sare
- 5 rădăcini de ţelină
- 1 lingura boabe de muştar
- 1 lingura boabe de piper
- 3 frunze de dafin
Mod de preparare:
Se spală toate legumele. Se curăţă morcovii şi rădăcinile de ţelină şi se taie rondele, se rupe conopida în buchete, se rup păstăile de fasole pe jumătate.
Se taie ardeiul pe jumătate, se scot sâmburii şi se taie cubuleţe. Se taie arpagicul mărunt.
În 500 de ml de apă se pun la fiert zahărul, sarea, rondelele de ţelină, boanele de muştar şi cele de piper şi frunzele de dafin. Se lasă să dea un clocot.
Între timp, într-o altă oală se pun la fiert în apă cu un praf de sare celelalte legume: morcovii, conopida, fasolea, ardeiul şi arpagicul. Se lasă aproximativ 5 minute, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Se trage oala de pe foc, se iau legumele cu o paletă şi se pun într-o strecurătaore, unde se lasă puţin să se scurgă.
Se pun apoi în borcane.
Peste legume, se toarnă supa de ţelină. Se închid imediat borcanele şi se lasă la răcit.
După 3 zile se strecoară lichidul, se pune încă o dată la fiert şi se mai adaugă apă sau oţet dacă este nevoie.
Se toarnă apoi din nou în borcane, peste legume. Borcanele se închid bine şi se păstrează astfel 5-6 luni la rece.
Pofta buna!