Legume cu cuscus
PrinteazaO reteta delicioasa de cuscus cu: sare, piper, usturoi, curry, ghimbir, margarina, ulei de masline, dovlecel, ardei, morcov, praz, nuca, rosii cherry.
- 300 g cuşcuş
- sare
- piper
- usturoi
- curry
- ghimbir
- 50 g margarina
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 dovlecei
- 4-5 ardei
- 3 morcovi
- un fir praz
- 100 g miez de nucă
- 6 roşii cherry
Mod de preparare:
Se topeşte margarina, se adaugă uleiul de măsline şi se pune cuşcuşul să se călească. Treptat, se adaugă apă călduţă şi se lasă să fiarbă până se absoarbe toată zeama şi rămân bobitele de cuşcuş.
Se adaugă sare, piper, curry, ghimbir ras şi usturoi. Se acoperă cratiţa şi se dă în cuptorul încălzit în prealabil.
Se spală legumele şi se coc. După aceea, se taie bucăţi şi se amestecă cu cuşcuşul şi nucile. Se mai adaugă sare, dacă este necesar, şi se serveşte cu pătrunjel.
Legume cu cuscus
Pofta buna!