Legume cu taitei de orez si carne de porc
PrinteazaLegume cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde.
Ingrediente:
- 300 g pulpă de porc
- amidon
- 4 linguri ulei de arahide
- 250 g tăiței de orez lați
- sare
- 500 g morcovi
- 3 cm ghimbir
- 2 căței de usturoi
- 400 g varză chinezească
- piper
- 40 ml sos de soia dulce
- frunzele de la 1 ceapă verde
Mod de preparare:
Se taie carnea fâșii. Se tăvălește prin amidon și se prăjește în wok în 2 linguri ulei încins.
Se fierb tăițeii în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scoate carnea din wok. Se taie morcovii în fâșii lungi de cca 4 cm.
Se decojește ghimbirul și se taie fâșii. Se curăță usturoiul și se taie felii.
Se scot frunzele de varză, se spală, se șterg și se taie fâșii.
Se toarnă restul de ulei în wok și se prăjesc morcovii 3–4 min., apoi se adaugă carnea, ghimbirul și usturoiul, sare și piper și se prăjesc împreună 1 min.
La final se adaugă varza și se mai prăjește 3 min. Se stropește cu sos de soia.
Se servesc tăițeii cu legume și carne și se presară ceapă verde.
Legume cu taitei de orez si carne de porc
Pofta buna!