Legume la aburi cu peste alb
PrinteazaLegume la aburi cu peste alb din: peste alb, lamaie, cimbru, ulei de masline, conopida, ceapa verde, paine integrala, ardei iute, usturoi, migdale, ardei copt, rosie, otet de vin rosu.
- 2 fileuri de peste alb
- 4 felii de lamaie
- 2 fire de cimbru
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 conopida, rupta buchetele
- 10 cepe verzi
- 1 felie de paine integrala, rupta bucati
- 1 ardei iute rosu, feliat (curatat de seminte)
- 2 catei de usturoi, feliat
- 10 migdale decojite
- 2 ardei rosii copti
- 1 rosie, decojita
- 1/2 lingurita otet din vin rosu
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune fiecare fileu de peste pe o bucata mare de hartie de copt si asaza deasupra acestuia cateva felii de lamaie si 1 fir de cimbru. Stropeste-le cu 1 lingurita de ulei si asezoneaza-le.
Impatureste bucatile de hartie de copt pentru a sigila in interior pestele, rasucind capetele ca la un ambalaj de bomboane. Aranjeaza pachetelele intr-o tava subtire si da-le la cuptor 15 minute.
Intre timp, gateste la aburi conopida timp de 4 minute, apoi adauga ceapa verde pentru alte 3 minute, sterge legumele, apoi tavaleste-le prin 2 linguriţe de ulei de masline si asezoneaza-le. Intr-o tigaie mare, prajeste bucatile de paine in uleiul ramas, apoi adauga ardeiul iute si usturoiul si gateste totul inca 1 minut.
Transfera ingredientele in robotul de bucatarie impreuna cu migdalele, ardeii copti, rosia si otetul si paseaza totul astfel incat sa obtii o pasta, nu foarte fina. Asezoneaza sosul si pune-l deoparte.
Sterge tigaia, apoi incinge-o. Pune in ea conopida si ceapa verde si rumeneste-le pe fiecare parte cateva minute. Serveste legumele cu pestele si sosul.
Legume la aburi cu peste alb
Pofta buna!