Lichior de oua din: oua, sirop de artar, sare, lapte, vanilie, nucsoara, smantana. Ingrediente: 12 ouă 1 ½ ceasca de sirop de arțar ½ linguriță sare 2 cani lapte integral 2 linguri extract de vanilie 1 lingurita nucșoară proaspăt rasă + pentru garnitură 2 cesti smantana Mod de preparare: Într-o cratiță de 4 […]
Lichior de anason
PrinteazaLichior de anason din: zahar, apa, anason, alcool.
- 200 g zahăr
- 40 g anason
- 1 l apă
- 1 l alcool
Mod de preparare:
Anasonul se alege, se spală, se scurge bine de apă şi se pune la uscat.
Se pune zahărul într-o cratiţă şi se amestecă la foc domol, până începe să se caramelizeze.
Se caramelizează uşor, se adaugă anasonul şi se stinge cu 1 litru de apă.
Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă 6-7 minute, apoi se strecoară în alt vas, se adaugă alcoolul şi se dă din nou într-un clocot.
Lichiorul se poate servi fierbinte sau se toarnă în sticle, se pune dop de plută şi se păstrează.
Lichiorul poate fi mai tare sau mai slab, pentru aceasta se măreşte sau se micşorează apa cu care se stinge zahărul caramelizat.
Dacă se doreşte mai dulce, se mai adaugă zahăr după stingerea celui caramelizat.
Savurati!
Reteta zilei: Lichior de oua