Lichior de Coacăze: Aromat și Elegant – Preparat din coacăze proaspete, zahăr și alcool, acest lichior combină dulceața fructelor cu tăria alcoolului, rezultând într-o băutură rafinată și plină de savoare. Ingrediente: 1 kg coacăze negre proaspete 500 g zahăr 1 litru de alcool alimentar (de 40-50% concentrație) 1 păstaie de vanilie (opțional) 1 băț de […]
Lichior de macese cu tuica de pere
PrinteazaLichior de macese cu tuica de pere din: boabe de măceşe, zahăr candel, ţuică de pere, mere sau cireşe.
Ingrediente:
- 500 g boabe de măceşe
- 1250 kg zahăr candel
- 1 sticlă de ţuică de pere, mere sau cireşe
Mod de preparare:
Se spală măceşele, se lasă să se zvânte, se taie în două şi se zdrobesc cu un ciocan din lemn, pentru şniţele.
Se pun într-un vas de sticlă până la gura lui, deasupra se toarnă ţuica în care a fost dizolvat zahărul.
Amestecul se lasă 2-3 săptămâni la temperatura camerei. în cele din urmă, se strecoară lichidul printr-un filtru de cafea şi se pune în sticle ce se închid ermetic. Se lasă în cameră, cel puţin patru săptămâni,
Inainte de a fi consumat, pentru a câştiga în intensitate ca gust. Ca decor, puneţi câteva măceşe proaspete în sticlă.
Arată frumos şi mai aduc puţină aromă.
Lichior de macese cu tuica de pere
Savurati!
Lichior de Caise – Preparat din caise proaspete, zahăr și alcool, acest lichior combină dulceața fructelor cu tăria alcoolului, rezultând într-o băutură rafinată și plină de savoare. Ingrediente: 1 kg caise proaspete, bine coapte 500 g zahăr 1 litru alcool alimentar (de 40-50% concentrație) 1 păstaie de vanilie (opțional) 1 lămâie (coaja rasă, opțional) 1 […]
Iti dai seama ce combinatie iese din lichior si tuica :))) Esti perfect dupa niste shoturi din astea