Limba de vita cu sos de rosii
PrinteazaLimba de vita cu sos de rosii din: limba de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, boabe de piper, ulei, faina, zahar, foaie de dafin, sare, bulion.
- 1 kg limba de vita
- 1 radacina de patrunjel
- 1 morcov
- 2 cepe
- 10 g boabe de piper
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita faina
- 1 lingurita zahar
- 1 foaie de dafin
- sare
- 2 linguri bulion sau 1/2 kg rosii
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Speli limba în mai multe ape, o freci cu puţin mălai, după care o păstrezi în frigider, într-un castron cu apă rece. După 1 oră, pui la fiert limba într-un litru de apă, împreună cu morcovul, pătrunjelul, 1 ceapă şi boabele de piper.
După ce limba a fiert bine, o cureţi de pieliţă şi o tai în felii groase de 1 1/2 cm.
Inăbuşi în ulei o ceapă tăiată mărunt sau dată pe râzătoare. Presari făina, amesteci energic şi stingi cu o ceaşcă de zeamă în care a fiert limba.
Pui bulionul sau roşiile date pe râzătoare, sare după gust, zahărul, foaia de dafin şi feliile de limbă. Laşi să dea în câteva clocote şi continui fierberea la foc mic, până când sosul se îngroaşă.
Pofta buna!