Limoncello cu alcool

Printeaza

Limoncello cu alcool din: lămâi (de preferinţă bio), zahăr, apa, alcool de  90°.

Limoncello cu alcool

Ingrediente:

  • 6 lămâi (de preferinţă bio)
  • 350 g zahăr
  • 1/2 l apă
  • 1/2 l alcool de 90°

 

 

 

Mod de preparare:

Descojeşti lămâile fin, fără partea albă, care este amară.

Laşi coaja la macerat în alcool, o săptămână, în recipient bi­ne închis, într-un loc răcoros şi ferit de lumină.

Faci un sirop cu apă şi zahăr. Laşi la fiert 20 de mi­nute şi aştepţi ca zahărul să se dizolve complet.

Strecori alcoolul în care s-a macerat coaja, îl amesteci ou siropul rece.

Păstrezi lichidul în frigider sau în congelator (nu îngheaţă datorită alco­olului). Serveşti foarte rece.

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cocktail cu limoncello si prosecco

Cocktail cu limoncello si prosecco din: limoncello, prosecco, apa minerala, cimbru. Un cocktail usor de preparat, savuros si potrivit pentru orice moment de relaxare.   Ingrediente: gheata 50 ml limoncello 60 ml prosecco 30 ml apa minerala 1 crenguta cimbru   Mod de preparare: Umpleti un pahar de vin cu gheata. Adaugati limoncello si umpleti […]

 

Crema de limoncello

Crema de limoncello

Crema de limoncello din: oua, lapte, zahar, limoncello, vanilie, lamaie. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 4 gălbenuşuri 400 ml lapte 200 g zahăr 50 ml suc de lămâie 50 ml lichior limoncello coaja rasă de la o lămâie 40 g amidon 1 linguriţă pastă de vanilie 2 albuşuri 2 linguri zahăr fructe de pădure busuioc pentru decor […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.