Lufar cu orez şi curry

Printeaza

Lufar cu orez şi curry cu: orez salbatic, morcov, ceapa, ardei gras, telina, scortisoara, pudra curry, boia iute, ulei, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:

  • 800 g lufar
  • 150 g orez sălbatic
  • un morcov
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • o ţelină mică
  • un vârf de linguriţă cu scorţişoară
  • o jumătate de linguriţă cu pudră de curry
  • un vârf de linguriţă cu boia iute
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Lufar cu orez şi curry: Orezul se spală în apă rece până ce apa rămâne curată, apoi se lasă la înmuiat 30 de mi­nute. Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condi­mentează.

Se ung cu ulei, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 20-25 de minute, se scot şi se păstrează la cald.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien sau felii subţiri.

Ceapa se curăţă de foi, se spa­lă şi se toacă mărunt. Se încin­ge restul de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeii, morcovul şi ţelina.

Se călesc la foc iute cinci minu­te, se condimentează şi se adaugă orezul. Se toarnă două cani cu apă, se presară scorţişoară, curry şi boiaua, se lasă pe foc până fierbe orezul şi se amestecă împreună cu busuioc tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Claudia Manuela

    Nici macar nu stiu ce-i ala lufar

  2. Cauta pe google si o sa afli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.