Lufar cu orez şi curry
PrinteazaLufar cu orez şi curry cu: orez salbatic, morcov, ceapa, ardei gras, telina, scortisoara, pudra curry, boia iute, ulei, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 800 g lufar
- 150 g orez sălbatic
- un morcov
- o ceapă
- un ardei gras
- o ţelină mică
- un vârf de linguriţă cu scorţişoară
- o jumătate de linguriţă cu pudră de curry
- un vârf de linguriţă cu boia iute
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Lufar cu orez şi curry: Orezul se spală în apă rece până ce apa rămâne curată, apoi se lasă la înmuiat 30 de minute. Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează.
Se ung cu ulei, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 20-25 de minute, se scot şi se păstrează la cald.
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien sau felii subţiri.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeii, morcovul şi ţelina.
Se călesc la foc iute cinci minute, se condimentează şi se adaugă orezul. Se toarnă două cani cu apă, se presară scorţişoară, curry şi boiaua, se lasă pe foc până fierbe orezul şi se amestecă împreună cu busuioc tocat.
Pofta buna!
Nici macar nu stiu ce-i ala lufar
Cauta pe google si o sa afli