Macarons cu ciocolata neagra
PrinteazaMacarons cu ciocolata neagra din: oua, zahar, pudra de migdale, frisca, ciocolata.
Ingrediente:
- 4 albuşuri
- 250 g zahăr tos
- 150 g pudră de migdale
- 30 g zahăr pudră
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Macarons cu ciocolata neagra: Pentru macarons, se amestecă zahărul tos cu pudra de migdale şi apoi se cern.
Albuşurile se bat cu zahărul pudră, se adaugă colorantul amestecând până ce se obţine o spumă tare. Se adaugă amestecul cu pudră de migdale, se amestecă si se pune într-o seringă de bucătărie.
Pentru cremă, se toarnă frişcă fiartă peste ciocolată şi se amestecă până la omogenizare. Se dă la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul, până se obţine o cremă aerată.
In tava tapetată cu hârtie de copt se eliberează mici cantităţi egale, ca nişte nasturi, se dă tava la cuptor pentru 10 minute, cu uşa întredeschisă.
După răcire, se unesc două câte două cu cremă la mijloc.
Pofta buna!