Macrou cu legume si sos

Printeaza

Macrou cu legume si sos din: macrou, morcovi, mazare, rosii cherry, conserve de rosii, ardei gras, ardei iute, lamai, busuioc, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper, cuscus.

Ingrediente:Macrou_cu_legume_si_sos

  • 4 bucăţi de macrou
  • 200 g morcovi baby
  • 250 g mazăre
  • 4 bucheţele roşii cherry
  • două conserve roşii
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • două lămâi
  • busuioc
  • 4 fire de rozmarin
  • 5 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cuşcuş

 

Mod de preparare:

Macroul se eviscerează, se spală şi se scurge de apă. Se unge în interior şi exterior cu ulei, se condimentează, se umple cu rozmarin, usturoi feliat şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se stropeşte cu suc de lămâie, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 25-30 de minute.

Mazărea şi morcovii se fierb 10-15 minute în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol. Roşiile din conservă se pun la fiert într-o cratiţă cu ardieiul gras şi ardeiul iute tăiaţi cubuleţe, busuioc tocat, ulei, sare şi piper, se lasă pe foc zece minute şi se pasează.

Roşiile cherry se ung cu ulei şi se condimentează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie, se introduc în cuptorul încins şi se coc până se crapă pieliţa.

Se pune peştele pe platouri alături de roşiile coapte şi legumele fierte, se stropesc cu sosul de roşii şi se presară cu busuioc tocat.

 

Macrou cu legume si sos

Macrou_cu_legume_si_sos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.