Macrou cu legume si sos
PrinteazaMacrou cu legume si sos din: macrou, morcovi, mazare, rosii cherry, conserve de rosii, ardei gras, ardei iute, lamai, busuioc, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper, cuscus.
- 4 bucăţi de macrou
- 200 g morcovi baby
- 250 g mazăre
- 4 bucheţele roşii cherry
- două conserve roşii
- un ardei gras
- un ardei iute
- două lămâi
- busuioc
- 4 fire de rozmarin
- 5 căţei de usturoi
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- cuşcuş
Mod de preparare:
Macroul se eviscerează, se spală şi se scurge de apă. Se unge în interior şi exterior cu ulei, se condimentează, se umple cu rozmarin, usturoi feliat şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se stropeşte cu suc de lămâie, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 25-30 de minute.
Mazărea şi morcovii se fierb 10-15 minute în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol. Roşiile din conservă se pun la fiert într-o cratiţă cu ardieiul gras şi ardeiul iute tăiaţi cubuleţe, busuioc tocat, ulei, sare şi piper, se lasă pe foc zece minute şi se pasează.
Roşiile cherry se ung cu ulei şi se condimentează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie, se introduc în cuptorul încins şi se coc până se crapă pieliţa.
Se pune peştele pe platouri alături de roşiile coapte şi legumele fierte, se stropesc cu sosul de roşii şi se presară cu busuioc tocat.
Macrou cu legume si sos
Pofta buna!