Macrou cu vinete pane

Printeaza

Macrou cu vinete pane din: vinete, rosii uscate, capere, lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de macrou
  • două vinete
  • un borcan cu roşii uscate în ulei
  • dou linguri cu capere
  • două lămâi
  • două ouă
  • 200 g făină
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se tale felii subţiri, se condimentează şi se lasă să se scurgă într-o stre curătoare circa 20 de minute.

Se amestecă ouăle împreună cu făina, sare şi piper până rezultă un aluat curgător, eventual adăugând puţină apă.

Se trec feli­ile de vinete prin aluat, se scurg de aluatul în exces şi se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi până devin aurii.

Se scot cu o spumieră pe şer­vete absorbante, apoi se pun pe un platou.

Macroul se evis cerează, se spală, se condi mentează şi se aşază se o tav stropită cu ulei.

Se presară caperele, se aseaza deasupra peştelui felii di lămâie, se toarnă o cană cu apă şi se introduce în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu 30 di minute sau până ce peşteli poate fi pătruns cu o furculiţă.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ileana Anton

    Interesanta reteta asta de macrou cu vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.